Login

Tidligere nyheder

Få det fulde overblik over robotklippere til professionelle

Vedligehold af græsarealer er den største, enkeltstående opgave i de fleste driftsafdelinger. Derfor er interessen for de stadigt mere avancerede robotklippere enorm, og den kommer den grønne maskinmesse Maskiner under Broen nu i møde med et fokuseret miniseminar begge udstillingsdage omkring robotklippere.

Maskinleverandørerne sektion 2 - Generalforsamling 2022

Endnu et år i Coronaens tegn Fredag holdt Maskinleverandørerne generalforsamling i Odense. - Det er dejligt, at vi nu atter må mødes under normale forhold og kan afholde vores årlige generalforsamling i lighed med tidligere år, starter Lasse Lindholm sin beretning.

Maskinleverandørerne sektion 1 - Generalforsamling 2022

Omstillingsparate Maskinleverandører Fredag holdt Maskinleverandørerne generalforsamling i Odense. - Året 2021 blev turbulent og med masser af udfordringer for os Maskinleverandører, indleder formand Klaus Meldgaard sin beretning og fortsætter: Men er der nogen, der er omstillingsparate og gode til at finde løsninger, er det os!

Maskiner under Broen tænder op for motorerne

Når Maskiner under Broen slår portene op den 24. og 25. august 2022, vil gæsterne blive mødt af langt mere liv og masser af muligheder for at prøve de mange maskinnyheder. Maskiner under Broen har nemlig besluttet at tillade udstillerne at have live-demonstration af maskiner på standene.

Kendt ansigt fra branchen ansættes hos Maskinleverandørerne

Erik Nissen som har været udstillingsleder på messen Maskiner under Broen, som arrangeres af Maskinleverandørerne, siden første messe i 2016, bliver nu en fast del af Dansk Maskinhandlerforening og Maskinleverandørerne.

Entreprenørbranchens nyheder hædres på E&H

Når Entreprenør & Håndværk i næste uge slår portene op til Danmarks største arbejdende fagmesse, kan besøgende se frem til at opleve et væld af nyheder. 20 af dem er indstillet til den nye pris 'Maskinleverandørernes Nyhedspris'.

En grøn branche i forandring samledes igen til HL21

10.220 fagfolk fik fornyet fagligheden på Have & Landskab ’21, som bød på både banebrydende innovation, live-forskning, Danmarksmesterskaber og ikke mindst gensynsglæde overalt på udstillingsarealerne.

E&H udsættes til september 2021

Danmarks største fagmesse for entreprenør- og anlægsbranchen, Entreprenør & Håndværk, flyttes, efter ønske fra branchen, fra den oprindelige dato i juni til 16.-18. september. Dermed gennemføres E&H og Transport 2021 samme dage – til glæde for begge brancher.

Elmaskiner til hele dagen vinder Maskinleverandørernes Innovationspris

Det blev igen elmaskinerne, som løb med topplaceringerne, da vinderne af Maskinleverandørernes Innovationspris blev afsløret på Maskintorvet på Have & Landskab onsdag den 25. august klokken 12:00, hvor Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (A) også var på pletten til at overrække priserne og tage en snak med vinderne.

HL21: Gå ikke glip af nyhederne på maskinområdet

MASKINMARKEN Have & Landskab giver det fulde overblik over udviklingen indenfor maskiner, redskaber og styring, som sker med syvmileskridt i disse år.

Verdensnyhederne står igen i kø på HL21

21 spritnye maskiner og redskaber står klar til at dyste om Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskab i Slagelse den 25. til 27. august – og for hele otte maskinernes vedkommende er der tale om deciderede Verdensnyheder.

Grønlandseventyrer får jubilæumslegat

Forleden var Dansk Maskinhandlerforening på besøg hos Maskiner A/S i Horsens for at overrække Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat til 23-årige Kevin Vinther Rasmussen.

Bæredygtighed og grøn omstilling er en del af fremtiden for den pro-aktive maskinhandler

Et nyt samarbejde skal hjælpe maskinhandlere og leverandører med at sætte fokus på mulighederne i bæredygtighed og grøn omstilling, så arbejdet omsættes i f.eks. flere vundne udbud, nye kunder, lavere omkostninger m.v.

Agromek bliver afholdt næste gang 29. november-2. december 2022

Danmarks største landbrugsmesse, Agromek, finder sted næste gang 29. november-2. december 2022 i MCH Messecenter Herning.

Professionelle bestyrelser kan give værdifuld sparring hos medlemmerne

Der kan være en værdi i at få en professionel bestyrelse. Og med stigende kompleksitet og konstante nye krav fra omverdenen, er der flere og flere, der får øjnene op for dette. Jeg tænker, at dette er nogle af årsagerne til, at jeg blandt vores medlemmer oplever en stigende interesse for også at drøfte bestyrelser, siger direktør Klaus Nissen.

Agromek udsættes

Restriktioner og smittesituationen betyder nu en udsættelse af agroindustriens største messe og mødested, Agromek, der skulle have fundet sted i MCH Messecenter Herning 19.-22. januar 2021.

De første 100 udstillere er allerede klar til HL21

Stort salg af standareal og mange nye udstillere tyder på fremtidstro i branchen, påpeger udstillingsleder Der er næsten et helt år til, at fagudstillingen Have & Landskab slår portene op til den grønne branches traditionsrige møde i Slagelse. Alligevel har udstillerne allerede travlt med at sikre sig en plads, fortæller udstillingsleder Dina Overgaard.

Maskinleverandørerne sektion 1 - Generalforsamling 2020

Generalforsamling i en Coronatid Torsdag holdt Maskinleverandørerne generalforsamling i Kolding. På grund af Corona situationen blev det en anderledes generalforsamling end først planlagt, men trods det var medlemmerne mødt talstærkt op for at høre status fra branchen.

Maskinleverandørerne sektion 2 - Generalforsamling 2020

Beretning på bagkant af Corona Torsdag holdt Maskinleverandørerne generalforsamling i Kolding. På grund af Corona situationen blev det en anderledes generalforsamling end først planlagt, men trods det var medlemmerne mødt talstærkt op for at høre status fra branchen.

Maskiner under Broen 2020 bliver aflyst

Næsten 100 udstillere af maskiner, redskaber og løsninger til den grønne branche har pludselig fået plads i kalenderen den 26. og 27. august 2020. Udvalget bag den grønne maskinmesse Maskiner under Broen har nemlig valgt at aflyse årets store maskinbegivenhed ved Lillebæltsbroen i Middelfart.

Tidligere DBL-Entreprenør deltager får jubilæumslegat

”Det glæder alle i JMM Group, når vores unge mennesker bliver påskønnet for deres flid og deres evner,” siger aftersaleschef hos Johs. Møllers Maskiner A/S Henry Iversen og fortsætter: ” Vi fik dig hertil, da du var 3 år inde i din læretid. Uddannelsen har du taget som EUX og sluttet af med et 12-tal i din svendeprø-ve - flottere kan det vist ikke blive.

Entreprenørerne rykker ind hos Skills

Anden udgave af Danmarks bedste lærling - entreprenørmaskinmekaniker bliver en del af DM i Skills, hvor tusindvis af unge lægger vejen forbi konkurrencerne i København.

Nye udstillere strømmer til Maskiner under Broen 2020

Antallet af udstillere på Maskiner under Broen eksploderede fra 68 ved første udstilling i 2016 til hele 108 i 2018, og alt tyder på, at fremgangen fortsætter til næste udgave af den store maskinudstilling i Middelfart den 26. og 27. august 2020.

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Det er en glad bestyrelsesformand, som netop har modtaget besøgsstatistikken for Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3. Messedatoerne for flere internationale messer ændrer sig, og det har forstærket behovet for at finde en ny termin for at fastholde Agromek som en international messe.

De eldrevne vandt alt ved Maskinleverandørernes Innovationspris

Tre Verdensnyheder løb med topplaceringerne, da Maskinleverandørernes Innovationspris blev overrakt for anden gang nogensinde. Ekspertudvalget (se nedenfor) havde lagt speciel vægt på miljø (emissioner og støj), ergonomi, sikkerhed og funktion (lettere arbejdsgange), og der er ingen tvivl om, at det blev miljøinnovationerne, der løb med laurbærene. Alle tre vindere var således el-drevne maskiner.

Bertel Haarder uddeler Maskinleverandørernes Innovationspris

Det er med mere end fire årtiers beslutningskraft i folketinget og tidligere poster som både undervisningsminister, udviklingsminister og forskningsminister i bagagen, at Bertel Haarder (V) onsdag den 28. august klokken 12:15 træder op på scenen på det nye torv midt på Maskinmarken på Have & Landskab. Her vil han holde tale i forbindelse med overrækkelsen af Maskinleverandørernes Innovationspris, som i år har hele 10 verdensnyheder, 10 Danmarksnyheder og 4 Firmanyheder, der kæmper om topplaceringerne.

Innovationsprisen på HL19: Verdensnyheder med eksportpotentiale

Der bliver grund til at spærre øjnene op, når hele den grønne branches samles i Slagelse til fagudstillingen Have & Landskab den 28. til 30. august 2019. Her vil Maskinleverandørernes Innovationspris nemlig blive uddelt for anden gang i historien, og de besøgende kan se frem til at stifte bekendtskab med hele 10 Verdensnyheder, 10 Danmarksnyheder og 4 Firmanyheder, der alle dyster om de tre pladser på podiet.

Innovationsvinderne ser frem til at dyste igen på HL19

Ingen ved, hvor den næste, banebrydende innovation vil komme fra. Men der er ingen tvivl om, at Maskinmarken på Have & Landskab ´19 er et godt sted at starte. Igen i år bliver Maskinleverandørernes Innovationspris nemlig afholdt på Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche, og en uafhængig ekspertjury vil kåre de tre mest imponerende nyheder blandt Maskinleverandørernes medlemmers maskiner.

"Mor, jeg bliver altså heroppe, for det er bare sjovere"

Sådan siger 18-årige Annika Van Peet om det at bo på skolehjem på Erhvervsskolerne Aars, hvor hun til dagligt er ved at uddanne sig til ernæringsassistent. Fra 1. august 2019 får endnu flere elever landet over muligheden for at rykke teltpælene op hos mor og far og få samme fede skolehjemsoplevelse som Annika.

Maskinleverandørerne sektion 1 - Generalforsamling 2019

Et flot år med masser af maskiner Fredag holdt Maskinleverandørerne generalforsamling i Middelfart, og medlemmerne var mødt talstærkt op til en interessant dag med både faglige og sociale elementer.

Maskinleverandørerne sektion 2 - Generalforsamling 2019

Klimaet har igen haft betydning for Maskinleverandørernes medlemmer Fredag holdt Maskinleverandørerne generalforsamling i Middelfart, og medlemmerne var mødt talstærkt op til en interessant dag med både faglige og sociale elementer.

Ærgerligt mange rammes af nye regler for varebiler

1. juli træder nye regler i kraft vedrørende varebiler. De nye regler betyder, at hvis du har en varebil du bruger til erhverv, så skal du registrere ved Motorstyrelsen, om du bruger den til firmakørsel eller om du transporterer gods for fremmed regning.

Erfa-dage på Erhvervsskolerne Aars

I slutningen af oktober var tidligere deltagere fra DM lederuddannelsen og DM Sælgeruddannelsen inviteret til erfa-dage på Erhvervsskolerne Aars. Idéen om at afholde erfa-dage havde sit udspring i et ønske fra tidligere kursister om at mødes igen om et fagligt indhold, når det lærte fra uddannelserne var prøvet af i praksis hjemme i virksomheden.

Nye udstillere vælter til HL19

Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche – Have & Landskab - har nu solgt stande for et større beløb end på samme tidspunkt før sidste udstilling, der ellers slog rekorder for både antal besøgende og antal udstillere.

Innovationen buldrer videre på HL19

Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche - Have & Landskab - kommer igen i 2019 til at lægge hus til Maskinleverandørernes Innovationspris. Prisen så dagens lys på seneste Have & Landskab i 2017 og gik kort sagt ud på, at en uafhængig ekspertjury fandt de tre mest innovative nyheder blandt maskinerne hos Maskinleverandørernes medlemmer.

17 ledere har gennemført lederuddannelsen

I perioden fra ultimo september til medio december 2018 har 17 ledere fra Dansk Maskinhandlerforenings medlemsvirksomheder gennemført den grundlæggende lederuddannelse på Erhvervsskolerne Aars.

Henrik er Danmarks bedste entreprenørmaskin mekaniker lærling

Konkurrencen Danmarks bedste lærling, DBL, er slut. Den bedste mekanikerlærling på entreprenørmaskiner i Danmark er Henrik Drastrup. - Jeg er en lettet mand. Det var virkelig fedt. Der har virkelig været hård konkurrence. Jeg kender de andre fra skolen, så jeg har været spændt på, hvordan det skulle gå, for de andre er dygtige, siger den glade vinder.

Droneflyvning, demokørsler og en duft af diesel

Den arbejdende fagmesse Entreprenør & Håndværk 2018 kommer til at summe af liv, når MCH Outdoor Arena i Herning ligger både jord og luftrum til et væld af aktiviteter 14.-16. juni 2018.

Danmarks bedste mekanikerlærling inden for entreprenør-maskiner kåres for første gang

I flere år er Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling blevet kåret i samarbejde med Dansk Maskinhandlerforening, Dansk Metal og Erhvervsskolerne Aars, og nu er turen kommet til at kåre Danmarks bedste entreprenørmaskinmekaniker-lærling. Direktør i Maskinleverandørerne, Klaus Nissen, mener, at det er en glimrende måde at få større opmærksomhed omkring faget og flere unge til at søge ind.

Elektrisk redskabsbærer løb med Maskinleverandørernes Innovationspris 2017

En ægte verdensnyhed fik førstepladsen i den nyindstiftede Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskab. Det var således folkene fra H.A. Fog A/S, der kunne træde frem og modtage blomster, champagne og håndtryk fra Slagelses borgmester Stén Knuth for deres elektriske redskabsbærer Nimos Posi-Trac med el-drevne redskaber i et stærkt felt af innovative maskinnyheder.

26 nyheder indstillet til Maskinleverandørernes Innovationspris

Når Maskinleverandørernes Innovationspris uddeles den 30. september under dette års H&L, er 26 nyheder i spil om prisen.

Innovation og borgmesterbesøg

Slagelses borgmester, har Stén Knuth (V), har sagt ja til at uddele Maskinleverandørenes Innovationspris på fagudstillingen Have & Landskab. Overrækkelsen vil finde sted på udstillingens åbningsdag den 30. august 2017 klokken 12 ved Meyers spisehal.

Have & Landskab fordobler Fagligt Forum

Med to scener, længere oplæg og dobbelt så mange af dem, skruer Have & Landskab for alvor op for videreuddannelsen af fagudstillingens gæster i år.

Entreprenørmekanikerlærlinge har bestået svendeprøven

Tirsdag den 6. juni og onsdag den 7. juni 2017 var 7ent0414 - Entreprenørmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 11 bestod med flot resultat.

GMR opkøber Elkær Maskiner

GMR Maskiner A/S har købt Elkær Maskiner. Den fynske redskabsproducent fortsætter uændret og med stifter Henning Elkær som daglig leder.

Ekspertudvalg rangerer HL17’s maskinnyheder

Firmanyhed, Danmarksnyhed eller Verdensnyhed? På fagudstillingen Have & Landskab vil et ekspertudvalg i år rangere maskinnyhederne fra Maskinleverandørernes medlemmer. Målet er at gøre de besøgendes liv lettere. Udvalget vil desuden kåre årets maskinnyhed.

Nellemann Gruppen køber aktiemajoriteten i Svenningsens Maskinforretning

Med opkøbet i Svenningsens er Nellemann stærkt tilbage som hovedaktør inden for vej-, park- og landbrugsbranchen, nu i hele Skandinavien.

Nyuddannede Entreprenørmaskinmekanikere

Torsdag den 6. april og fredag den 7. april 2017 var 7 Entreprenørmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle bestod med flot resultat.

Hans Holm vender tilbage til Kubota i det sønderjyske

En sønderjysk veteran inden for maskinbranchen bliver nu forhandler af hele den japanske maskingigant Kubotas program for groundcare-maskiner.

Ny leder til entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen

Den 1. marts 2017 tiltrådte Lars Bagger Hansen som ny uddannelseschef for entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen på Erhvervsskolerne Aars.

Maskinbranchen får også en Hall Of Fame

I forbindelse med SDK kunne fejre sine 20 år med afdeling I Vendsyssel, kunne den Nordjyske virksomhed med hovedsæde I Frejlev ved Aalborg, også annoncere SDK Hall Of Fame.

Nyuddannede Entreprenørmaskinmekanikere

Torsdag den 22. december 2016 var 7ent0514 (Entreprenørmaskinmekanikere) til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle bestod med flot resultat.

Maskiner under Broen melder udsolgt: 136 udstillere klar

Maskiner under Broen bliver bogstaveligt talt fyldt til bristepunktet, når den grønne maskinmesse slår portene op i Middelfart den 24. og 25. august i år. Efter at have udvidet udstillingsområdet flere gange er grænsen nemlig nået, og udstillingen melder officielt, at der nu er lukket for standsalget.