Login

15 blå gravemaskiner til firmaet med den blå arm

Petri & Haugsted A/S skifter stort ud i maskinflåden

”15 nye gravemaskiner, tak. Og så taler vi sammen igen til foråret”.

Rødovre-entreprenørvirksomheden Petri & Haugsted A/S er ikke til sjat-indkøb på maskinfronten. Der er alvor bag, når administrerende direktør Jacob Thor Hansen og afdelingschef Jørgen Steen Frederiksen går på indkøb. Det passer salgskonsulent Carsten Bisgaard hos Svenningsens Maskinforretning fortrinligt.

Petri & Haugsted har netop forsynet sig med ikke færre end 15 splinternye Bobcat-gravemaskiner. Første etape af en stor udskiftning i virksomhedens maskinflåde er på plads. Til foråret følger etape to. Og næste efterår satser Jacob Thor Hansen på at runde af med nok et indkøb.

Som dansk Bobcat-importør sendte Svenningsens besked til fabrikken om, at der lige skulle skiftes til specialkulør i malerkabinen. Petri & Haugsted er i fuld gang med et solidt facelift af firmaets brand. For halvandet år siden fik virksomheden et nyt logo. Det pryder naturligvis hele flokken af nye Bobcat-maskiner. Og alle Petri & Haugsted-maskiner bliver fremover blå.

Administrerende direktør Jacob Thor Hansen (til venstre) har købt stort ind af Bobcat-gravemaskiner, og salgskonsulent Carsten Bisgaard fra Svenningsens Maskinforretning har leveret i Petri & Haugsteds blå kulør.

Synlighed i bybilledet

- Nogle af vore medarbejdere kom og sagde, at vi nu er firmaet med den blå arm. Det har vi så vedtaget, at vi vil være, siger afdelingschef Jørgen Steen Frederiksen.

- Vi arbejder meget både med kabelnedlægning og med byrumsarbejder, og er vi generelt meget synlige i bybilledet. Derfor er det vigtigt for os, at maskinerne skiller sig ud og præsenterer sig flot, når vi arbejder på gader og stræder. Det opnår vi med vores egen firma-farve og logoet markant placeret på alle vore maskiner fremover, vurderer administrerende direktør Jacob Thor Hansen.

De 15 Bobcat-gravere fordeler sig på 12 maskiner af model E10 og tre E20’ere. E10 på små 1200 kg er Bobcats formentlig bedst kendte minigraver, som passer helt ideelt til Petri & Haugsteds mange arbejder med nedgravning af kabler og etablering af fibernet.

Afdelingschef Jørgen Steen Frederiksen har taget plads i førersædet på en af Bobcat E10’erne og får praktiske vink af salgskonsulent Carsten Bisgaard.

Endeløs maskine

Den ganske nye model E20 er den eneste to-tons gravemaskine uden bagende til at rage ud over bælterne. Det giver optimale muligheder netop, når der skal graves i byområder, ofte med begrænset plads.

- Bobcat E20 kom på det danske marked i starten af 2015, så den byder på den nyeste teknologi og de mest opdaterede features. Maskinen er bedst i sin klasse på maskinførerens komfort ved indstigning, og den tegner sig også for klassens laveste støjniveau. Som ny Bobcat-generation har E20’eren dobbelt proportionalstyring i joysticks, fortæller salgskonsulent Carsten Bisgaard.

- De to maskintyper rammer det område, hvor vi aktuelt har haft størst behov for fornyelse af maskinparken. De 15 maskiner er led i dels en større udskiftningsproces, men også en forøgelse af antallet af vore egne maskiner, så vi kan skrue ned for indleje, forklarer afdelingsleder Jørgen Steen Frederiksen.

Petri & Haugsteds administrerende direktør Jacob Thor Hansen (til højre) og afdelingschef Jørgen Steen Frederiksen kan konstatere, at første etape af operation maskinfornyelse er på plads. Blandt andet med tre Bobcat E20-gravemaskiner.

Kursus i Rødovre

- Det er med til at sikre god økonomi for os at skifte til nyt materiel. Derfor er hensigten at tage en ny portion maskiner til foråret og så igen næste efterår, siger Jørgen Steen Frederiksen.

Petri & Haugsted beskæftiger ikke færre end 250 timelønnede medarbejdere og 60 funktionærer. Virksomheden med hele 107 år på bagen har eget værksted, som tager sig af den daglige vedligeholdelse af maskinparken. Derfor tager Bobcat-eksperterne fra Svenningsens Maskinforretning nu en tur til Rødovre for at holde kursus for Petri & Haugsteds værkstedsfolk med total gennemgang af de nye maskinmodeller.