Login

Bad Boy har indtaget Kolding Storcenter

Kolding Storcenter har som en af de første i Danmark ”ansat” en rigtig Bad Boy i form af en fræk, lydløs elbil med lad og masser af attitude.

Den nye Bad Boy har efternavnet MTV (Multi Terrain Veichle) og er på mange måder et perfekt svar på den stigende efterspørgsel efter miljørigtige køretøjer fra både private brugere og offentlige driftsenheder. Bad Boy MTV er fremstillet i USA, hvor det vakse køretøj har opnået stor popularitet blandt jægere og andre, der færdes i naturen eller har behov for at komme lydløst rundt på grønne områder. Her gør en redskabsbakke i front og et hydraulisk tiplad maskinen velegnet til lettere transportopgaver. Den stærke el-motor yder 30 hk og skulle iht. importøren HCP Nordic´s oplysninger kunne køre op til 40 km/t, hvis ikke lovgivningen sætter begrænsninger.

For ejendomsinspektør Aage Jørgensen spiller flere faktorer ind i valget af maskiner til det store indkøbscenter. Det rigtige forhold mellem pris og anvendelsesmuligheder, god lokal service, personalets arbejdsglæde og effektivitet og Kolding Storcenters grønne profil er alt sammen med i overvejelserne, når der investeres. ”Vi er med i Green Network, og da Bad Boy er eldrevet og derfor hverken sviner med udstødning eller er støjende under arbejdet og ikke belaster det globale miljø med CO₂,, er den det helt rigtige for os.”

Også personalet er glad for at have fået en Bad Boy som kollega. De kan nemt smutte ud og ind af det vakse køretøj, når der for eksempel skal samles skrald på de kæmpestore udendørs-arealer, og de kan hurtigt komme frem med mandskab og redskaber uanset hvor trang pladsen er eller hvor langt ud i terrænet man skal. ”Før kørte vi rundt på en af græsklipperne eller måske en fejemaskine. Det larmede og generede kunderne, og vi skulle ud og ind af døre hver eneste gang, vi skulle samle et stykke ispapir op. Nu glider vi lydløst frem, snupper papiret uden at stige ud og er videre med det samme. Bad Boy giver os en kæmpe arbejdslettelse i det daglige”, fortæller Allan Poulsen, der er en af de teknikere, der dagligt fornøjer sig over køretøjets fleksibilitet. Samme fleksibilitet har i øvrigt betydet, at Bad Boy er i drift 3-4 timer hver eneste dag.

Den nye Bad Boy er leveret af firmaet Ingvard Madsen ApS fra Nr. Bjært, som også har sørget for at få det nye køretøj indregistreret. ”Vi har bygget blinklys, visker/vasker og så videre på maskinen, så den opfylder lovens krav og er tilpasset Kolding Storcenters behov”, fortæller firmaets direktør Peter Madsen og demonstrerer stolt, hvordan alle nye lygter er lavet med topmoderne LED-lys, så der spares mest muligt på strømforbruget. Selv rotorblinket er med LED-lys. Han forventer et godt salg af Bad Boy MTV, som han mener vil være en fantastisk maskine til mange formå. ”Det er et miljørigtigt og støjfrit arbejdskøretøj til alle med transportopgaver og ”smutture” i grønne områder. Og så kan den køres af alle! Sæt dig ind – drej nøglen – tryk på speederen – og nyd turen!” som han udtrykker det.