Login

Brancheformand går i dybden med to nye gravemaskiner

Travlhed med kloaksepareringer øger mandskabsstyrke og maskinpark hos kloakmestrenes førstemand

Det stikker lidt dybere, når kloakmester og entreprenør Henning Lübcke i Køge køber nyt materiel til maskinparken. Og netop fordi det stikker dybere, lavede han en aftale med en gammel bekendt om materiellet.

Dermed blev det salgskonsulent Claus Zutter hos den danske Bobcat-importør Svenningsens i Kastrup, der kom til at levere fornyelsen. Henning Lübcke granskede mulighederne nøje og fandt ud af, at Bobcat-minigraverne E10 og E26 stikker dybere end andre tilsvarende mærker.

– Bobcat-maskinernes gravedybde fik rigtig stor indflydelse på valget. Vi når simpelthen lidt dybere med Bobcat-minigraverne. Det betyder meget i det daglige arbejde, både med kloakker, men også med udgravninger til fundamenter og andet jordarbejde, siger Henning Lübcke.

Han driver virksomheden Skov & Haveservice, og det er langt fra første gang, han handler maskiner hos Svenningsens.

Fire træer og mange maskiner
– Jeg har kendt Henning Lübcke i omkring 25 år, og det var faktisk mig, der først købte noget hos ham. Han fjernede fire store træer for mig i et tempo, jeg ikke har glemt siden. Efterfølgende har han så købte mange forskellige maskiner hos Svenningsens og altid handlet med mig, fortæller salgskonsulent Claus Zutter.

Foruden at være selvstændig entreprenør, kloakmester og anlægsgartner, er Henning Lübcke også formand for brancheforeningen Danske Kloakmestre med godt 500 autoriserede kloakmestre. Derfor véd han, at mønstret for kloakbranchen landet over ligner det på Østsjælland.

– Vi har forrygende travlt med separatkloakeringer. Det er også baggrunden for, at jeg har købt de nye Bobcat-gravere. Der er tale om en udvidelse af maskinparken, fordi jeg også har forøget på mandskabssiden. Foruden mig selv har vi 11 mand i arbejde, og det er det største antal i en lang årrække, siger Henning Lübcke.

De ekstra centimeter
Hos Svenningsens kan Bobcat-salgschef Dennis Faurby godt følge logikken med nogle ekstra centimeter, når minigraverne stikker graveskovlen i jorden.

– E10 er den mindste Bobcat-minigraver, og den henter noget af sin ekstra gravedybde ved den lave montering af gravearmen. Selv om der er tale om en 1200 kg maskine, er den særdeles kompakt med en bredde på blot 71 cm. Det er stort set det samme som en 800 kg-maskine. Til at sikre større stabilitet kan båndene skydes ud til 110 cm, forklarer Dennis Faurby.

Ligesom den større E26 har minien i øvrigt dobbeltvirkende hydrauliske udtag.

- Bobcat E26 forsynet med ekstra langt gravestik, som giver de 30 centimeter mere i dybden, når Henning Lübckes folk sætter skovlen i jorden. Maskinen er født med auto-idle nøjagtig som det kendes fra store gravemaskiner. Alle funktioner styres med joysticks med rullekontakter, og så er der i øvrigt tale om en zeroturn-maskine. Kabinen holder sig indenfor bælterne, så kun kontravægten stikker udenfor med otte centimeter. Det er naturligvis en stor fordel, når der skal arbejdes på snævre steder, siger salgschef Dennis Faurby hos Svenningsens.

   

Henning Lübcke (til venstre) får overrakte nøglerne til to splinternye Bobcat-minigravere af salgskonsulent Claus Zutter. Ekstra stor gravedybde var en af de væsentlige årsager til, at valget faldt på Bobcat.