Login

Danskproduceret løvsuger til MultiOne og nordiske forhold

Blade! Efterår og blade alle vegne – for mange i kirkegårds- og parksektoren betyder efterårets løvfald en masse ekstra arbejde, for mange steder skal bladene fejes, rives, samles og køres bort. Der er imidlertid hjælp at hente, for med en smidig MultiOne minilæsser som basismaskine, maskinens teleskoparm og en kraftig løvsuger med 6 meter sugeslange med 6” i diameter er det nemt at ”læsse” bladene og komme helt ind i hjørnerne. Både sugestyrken og beholderen er tilpasset de nordiske forhold, hvor blade og andet affald ofte er vådt, når det skal fjernes

Dansk udvikling i samarbejde med brugerne
Løvsugeren er udviklet i Danmark i tæt samarbejde med brugerne. Det har medført et par ergonomiske finesser. Maskinen er for eksempel forsynet med en bærearm, der som en lille kranarm svinger med ud i sugeslangens arbejdsretning og ”bærer” en stor del af slangens vægt. Løsningen er også genial, når man skal have slangen med ind over kirkegårdens mange hække, gelændere og andre forhindringer.

Et andet resultat af brugernes indflydelse er selve ”håndtaget” til at flytte sugeslangen/hovedet rundt med. Her har det vist sig, at den bedste komfort opnås ved at bruge skaftet fra en le! Det giver stor bevægelse og minimal belastning på brugeren. Umiddelbart lidt spøjst, men i grunden ganske logisk, når man tænker på, at skaftet er resultatet af flere hundrede års udvikling for at gøre det tunge arbejde i marken lettere.

Selve ”sugeren” drives af minilæsserens hydraulik og er konstrueret, så den så at sige suger materialet ind gennem svinghjulets lameller. Det knuser blade, stængler osv., så opsamlingsbeholderen bliver pakket med komprimeret materiale, og derfor ikke skal tømmes så hyppigt. Beholderens runde form er valgt for at opnå maksimal kapacitet under opsamling og gør det nemt at tømme den efterfølgende. Den runde form forhindrer materialet i at sætte sig fast.

Arbejdslettelser er altid kærkomne
Tommy Kærgaard fra HCP Danmark, der sælger de blå MultiOne minilæsere og alle de mange redskabsløsninger til maskinerne, er sikker på, at løvsugeren vil vække begejstring mange steder, når folk indser, at en af efterårets tunge arbejdsopgaver kan gøres meget nemmere og hurtigere.

Albæk og Lyngså kirker har allerede fået leveret en løvsuger, som kirkegårdspersonalet glæder sig til at bruge, når bladene begynder at falde til efteråret. De har også investeret i en MultiOne S525D minilæsser med teleskoparm og en række andre redskaber til den smidige basismaskine, der bliver en af kirkegårdens vigtigste allround-maskiner.  En 160 cm kost, en 130 cm standard-skovl, en volumen-skovl til sne og altså en løvsuger står foreløbigt på redskabslisten.

Både maskine og redskaber er leveret af Kvissel Smede- og Maskinforretning, der tydeligt mærker, at kunderne har fået øjnene op for minilæssernes mange muligheder som redskabsbærer. ”De er smidige og kompakte, så de kan komme rundt alle steder, og så er teleskoparmen uendelig praktisk til mange formål”, fortæller Lars Kringelholt Nielsen. ”Tag nu bare løvsugeren her. Når tanken er fuld, kan teleskoparmen løfte den op over en trailer eller f.eks. en stor affaldsbunke og tømme bladeaffaldet af. Det er praktisk, sparer tid og er en stor arbejdslettelse for personalet.” 

Yderligere information kontakt:
Lars Kringelholt Nielsen, Kvissel Smede- & Maskinforretning, tlf. 40 25 80 26, lars@kvmas.dk
Tommy Kærgaard, HCP Danmark, tlf. 22 78 88 70, tk@hcpetersen.dk