Login

DE NYE JACOBSEN LF 550/570 FAIRWAY KLIPPERE

Pressemeddelelse

Jacobsen, Textron Inc., én af de førende producenter af maskiner til vedligeholdelse af golfbaner i verden, introducerede to nye fairway klippere på "the Golf Industry Show" (GIS) i Orlando, FL i februar måned. De nye lette fairway klippere model LF550 og LF570 er i produktion og i handelen nu.

Som afløser for de populære modeller LF-3400 og LF-3800, har de nye lette fairway klippere bibeholdt mange af deres forgængeres bedste egenskaber, selvfølgelig med yderligere videreudvikling, der forbedrer funktionalitet og reducerer behovet for vedligeholdelse.

Visuelt, er den mest iøjnefaldende forskel, den redesignede motorhjelm, som følger designet fra Jacobsen Eclipse 322 greens klipperen som blev lanceret på GIS sidste år. Imidlertid, er det "under hjelmen" LF550/570 er blevet væsentligt forbedret med nye elektronik komponenter, der også er blevet afprøvet og testet på model Eclipse.

En meget jævn kørsel opnås ved hjælp af ‘drive-by-wire' betjening af den elektronisk styrede kørepedal, dette er en egenskab som greenkeeperne vil opleve som en stor forbedring ved LF550/570. Dette hjælper b.la. til at forhindre hjulslip og det nu lavere pedaltryk vil forbedre kørekomforten for føreren.

Det parallelle serie transmissionssystem, er nu erstattet med et kryds-parallelt system, der leverer eminent trækkraft på skråninger. I tilfælde af tab af trækkraft på et af forhjulene, bliver "den tabte effekt" fra dette hjul, automatisk delt og overført til begge baghjul for at sikre, at 3 hjul altid fungerer hele tiden. Dette er en unik detalje på maskiner til græspleje.

Der er blevet udviklet et nyt bremsesystem med integrerede "våde" bremser i hjulmotorerne. Disse bremser er vedligeholdelsesfri og kræver ingen justering af forbindelser eller kabler. En vippekontakt på styrearmen aktiverer bremserne, når motoren kører. Bremserne aktiveres automatisk, når motoren er slukket. Sidst, men ikke mindst, skal vi nævne det elektroniske "hill hold" system som automatisk aktiverer bremserne når kørepedalen slippes til neutral. Bremserne udløses igen automatisk, når Kørepedalen trædes ned. Dette er igen teknologi som er overført fra Jacobsen Eclipse greens klipperen.

Som tidligere nævnt, findes de store ændringer "under hjelmen" og er derfor ikke synlige ændringer. Stålrør har erstattet mange af de fleksible hydraulik slanger, og standard rørlængder gældende for alle 5 klippeled, resulterende i færre reservedele. Ventilen for forreste klippeled er flyttet væk til en mere beskyttet placering end tidligere. Hastighedsreguleringen for baglap funktionen af knivene og fartreguleringsventilen er nu lettere tilgængelig. Der findes nu kun en 1 proximity kontakt på hele maskinen. Alle disse forbedringer reducerer vedligeholdelsestid og udgifter hertil.

Det indbyggede kontrolpanel på toppen af den hydrauliske olietank er blever erstattet af et armlæn med kontrolmodul i "Eclipse" design, som følger sædets bevægelser nå dette justeres. Kontrolpanelet er som standard monteret med cruisekontrol, er ergonomisk placeret for bedre førerkomfort og et LCD display sørger for real-time information med timetal og temperatur. Hvis der opstår problemer, vil LCD displayet give let forståelige tekstbeskeder sammen med en advarselsalarm for at gøre føreren opmærksom på fejlen.

Til brug for driftslederen og teknikeren findes der et pinkode-beskyttet vedligeholdelses mode som giver adgang til adskillige funktioner, der kan indstilles. Maximum klippe- og kørehastigheder kan indstilles, cruise kontrol kan slås til og fra, herudover er der en status skærm, der tjekker funktionaliteten af alle elektriske kontakter.

De legendariske XP klippeled er bevaret fra de tidligere modeller med 12,7cm diameter klippeled med 7-blads knive og en 17,8cm diameter enhed tilpasset med enten 9- eller 11-blads knive. En Kubota 35,5 HK V1505E dieselmotor er standard. Som tillæg er der mulighed for at vælge en 44,2 HK turboladet motor.

Grundet introduktionen af elektronisk styret hydrauliksystem, er det nu muligt at opnå en mere præcis kontrol af klippefrekvensen (FOC). Med en kontrollerbar klippehastighed med stigninger på 0,32 km/t kan FOC også blive kontrolleret nøjagtigt; for eksempel, med 12,7cm diameter, 7-blads knive, rækker FOC fra 11,30mm ved 9,66 km/t til 15,06mm ved 12,87 km/t.

Med 17,8cm diameter 11-blads knive, aftager FOC til 9,95mm ved 9,66 km/t stigende til 13,26mm ved max. klippehastighed på 12,87 km/t.

En yderligere egenskab, for at sikre en konstant og ensartet klipning, forekommer når føreren benytter PTO kontakten for at starte knivene, derved tager klipperen den indstillede klippehastighed i brug, for derved at fastholde den indstillede korrekte FOC på fairways. Afslutningsvis, findes der en oversigt med tilbehør, som inkluderer vertikalskæringsenheder, groomers, bagrullebørster, kabine m.m.

For yderligere information kontakt venligst:

Svenningsens Maskinforretning

Tømmerupvej 13-15
DK-2770 Kastrup

Salgsdirektør
Benny Svenningsen
Tlf.: 32 46 54 51
Mobil: 21 22 45 89