Login

Entreprenør & Håndværk rammer ind i en ny tid

Entreprenør & Håndværk rammer ind i en ny tid

Fagmessen Entreprenør & Håndværk den 10.-12. maj 2012 holdes i lyset af mange store anlægsarbejder i Danmark og stor travlhed hos de internationale maskinproducenter.

Med Entreprenør & Håndværk i maj 2012 ved MCH Messecenter Herning er der igen skabt en stor national udendørs messe for alt, hvad der rører sig omkring entreprenør- og byggebranchen, og den kommer på det helt rigtige tidspunkt.

Mange i anlægsbranchen giver udtryk for, at de kan mærke, at de seneste års brydningstid nu er afløst af stabilisering og en vis fremgang. Ud over Europa er der endda så meget gang i hjulene, at mange maskinproducenter har svært ved at følge med efterspørgslen. I Danmark er der en række større anlægsarbejder, der enten er i gang eller bliver sat i gang, og samtidig er den politiske situation afklaret, så der også på det felt er udsigt til stabilitet i en længere periode.

Branchedirektør Michael Husfeldt, Maskinleverandørerne oplever, at entreprenørbranchen har stabiliseret sig og tilpasset sig et nyt aktivitetsniveau.

- Det er ganske vist et lavere niveau nu end frem til 2008, men tilpasningen betyder, at der nu igen opstår et løbende behov for investeringer og udskiftninger i maskinparken. Der er ikke længere den overkapacitet, der har presset maskinbranchen de seneste år, siger Michael Husfeldt.

 

- Vore medlemsvirksomheder har også tilpasset sig, og det er vigtigt for dem bl.a. i forbindelse med Entreprenør & Håndværk at få en god dialog med kunderne om nye produkter og metoder, som kan hjælpe dem med at effektivisere. Entreprenør & Håndværk er en udendørs messe, hvor der også er mulighed for at demonstrere og lade de besøgende afprøve maskinerne. Det har stor værdi især for maskinførerne, som spiller en meget vigtig rolle for valget af maskiner, når entreprenørvirksomhederne investerer.

- Den øgede aktivitet hos maskinproducenterne på grund af god afsætning i det meste af Europa og Asien har igen fået fabrikkerne til at investere og udvikle for fuld kraft. Det betyder, at der efter et par års pause igen kommer nyheder på markedet i form af nye maskinmodeller og ny teknologi, som vil blive vist på Entreprenør & Håndværk. Det kan både være nyheder indenfor funktionalitet, ergonomi, brændstoføkonomi og miljøforhold, siger Michael Husfeldt.

MCH Messecenter Herning har mange års erfaring med at arrangere entreprenørmesser helt tilbage til EGA-messerne på Fyn i 1990’erne. Entreprenørmessen kommer nu til Herning på et areal tæt ved MCH Messecenter Herning, hvor der er mulighed for at grave i jorden og samtidig udnytte parkeringsanlæg og infrastruktur ved messecenteret.

Messen er grundlæggende opdelt i arbejdende stande målrettet entreprenører og stationære stande målrettet håndværk. Udstillerne vil ud over maskinleverandører være leverandører af byggepladsindretning, diverse kloakudstyr, materiel til vintertjeneste, nedbrydnings- og knuseudstyr, værktøj og redskaber samt tilknyttede brancheområder.

Entreprenør & Håndværk arrangeres af MCH Messecenter Herning i tæt samarbejde med Brancheforeningen Maskinleverandørerne, Entreprenørsektionen.          

På nuværende tidspunkt er der solgt stande til ca. 50 udstillere, der tilsammen tegner sig for mere end 50.000 m2.

 

 

Om maskinleverandørerne

Brancheforeningen Maskinleverandørerne har til formål at fremme medlemmernes erhvervsinteresser - bl.a. at samle distributører hvis primære forretning er autoriseret salg og service af entreprenørmateriel i Danmark.

Sektion 1, Entreprenørsektionen har 19 medlemmer.

 

Foto:

Messekomiteen bag Entreprenør & Håndværk 2012 fra venstre Christina Ley Milling, MCH, Hans Holm formand for Maskinleverandørerne sekt. 1, Klaus Erichsen, MCH, Benny Svenningsen bestyrelsesmedlem i Maskinleverandørerne, Helle Helth Hansen, Maskinleverandørernes sekretariat, Knud Sørensen, MCH og Michael Husfeldt, Maskinleverandørernes sekretariat i Kolding (Palle S. Kjærsgaard fra SDK er også medlem af komiteen, men er ikke med på billedet)