Login

Entreprenørbranchens nyheder hædres på E&H

Når Entreprenør & Håndværk i næste uge slår portene op til Danmarks største arbejdende fagmesse, kan besøgende se frem til at opleve et væld af nyheder. 20 af dem er indstillet til den nye pris 'Maskinleverandørernes Nyhedspris'.        

I år har Maskinleverandørerne som noget nyt indstiftet 'Maskinleverandørernes Nyhedspris' i forbindelse med Entreprenør & Håndværk i Herning. Alle foreningens medlemmer har haft mulighed for at indstille en eller flere maskiner eller produkter til konkurrencen, og i alt er der kommet 20 nyheder ind.

- Vi har lavet det nye tiltag for at øge fokus på vores medlemmers nyheder, og samtidig ønsker vi at gøre det nemt for de besøgende at finde nyhederne på messen, siger Klaus Nissen, direktør i Maskinleverandørerne.

Alle nyhederne kan opleves på Entreprenør & Håndværk, som afholdes 16.-18. september i Herning, og de indsendte nyheder kommer til at være markeret på oversigtskort og med skilte på de enkelte stande. Nyhederne er opdelt på de tre kategorier: verdensnyhed, danmarksnyhed eller firmanyhed. De indstillede maskiner fordeler sig med 3 verdensnyheder, 14 danmarksnyheder og 3 firmanyheder.

- Selvom det er vidt forskellige maskintyper og redskaber, vi sammenligner, er det ikke et spørgsmål om at sammenligne pærer og bananer. Den røde tråd er at se på selve nytænkningen og vurdere, om den pågældende løsning eller teknologi er banebrydende - både generelt og i forhold til den enkelte maskintype, forklarer Klaus Nissen og tilføjer:

- Der er en stigende tendens til elektrificering blandt nyhederne. Produkterne er efterhånden så udviklede, at de kan bidrage med en hel dags arbejde, hvilket øger anvendeligheden og også gør, at el vinder indpas i de lidt større maskiner. Vi ser også at lettere og mere ergonomiske arbejdsgange for slutbrugeren er et fokuspunkt.

 

Mange spændende nyheder

Et ekspertudvalg bestående af fagfolk fra branchen har vurderet de indkomne nyheder ud fra kriterierne teknik, miljø, ergonomi, anvendelighed, nyhedsværdi og totaloverblik. Og ifølge Kaj Bak, som er én af eksperterne, bliver der mange spændende nyheder at opleve på E&H:

- Der bliver i høj grad noget at glæde sig til. Vi har fået mange interessante indstillinger, så jeg tør godt love, at der er nyheder for alle; lige fra den lille anlægsgartner til storentreprenøren - og sågar også flere nyheder til specialsegmenterne, fortæller Kaj Bak.

Vinderen af Nyhedsprisen kåres torsdag 16. august klokken 11:00 i restaurantteltet på E&H.

Entreprenør & Håndværk afholdes 16.-18. september 2021 på udendørsarealet syd for MCH. Messen arrangeres i samarbejde med Maskinleverandørerne. Læs mere på eh21.dk.

Følgende virksomheder dyster om Maskinleverandørernes Nyhedspris:

•                          TZACHO

•                          Helms TMT-Centret A/S

•                          Nellemann Machinery

•                          Johs. Møllers Maskiner A/S

•                          Scantruck

•                          Erenfed Pedersen A/S

•                          Nicolaisen & Larsen

•                          Hydrema

•                          S.D. Kjærsgaard

•                          Maskiner A/S

•                          Specialmaskiner A/S

•                          Volvo Entreprenørmaskiner A/S

•                          Zeppelin Danmark

Ekspertudvalget, som har vurderet de indstillede maskiner, består af (fra venstre): Kaj Bak, Michael Langballe og Flemming Holmgren.