Login

Forrygende start for ny Kubota-forhandler

Skov & Have Sorø lukker vestsjællandsk hul på Svenningsens forhandlerkort

Maskinhandler Hans Beck i Sorø forstår ikke vendingen ”tag det nu roligt”. For halvandet år siden blev han indehaver af firmaet Skov & Have Sorø. Det første år fordoblede han virksomhedens omsætning. Nu har han netop udvidet produktpaletten betragteligt som ny Kubota-forhandler for den danske importør, Svenningsens Maskinforretning. Og han har taget hul på sin nye værdighed med lige at fyre fire maskiner ud over rampen.

- Jeg har solgt en Kubota BX2350 kompakttraktor, to Kubota ZD326 zero turn-græsklippere og en M9960 landbrugstraktor med 100 hk. Det er jo det, der er meningen med at have en forhandling, forklarer Hans Beck.

Den nye forhandler på Norgesvej i Sorø lukker et hul på Svenningsens ellers ganske omfattende forhandlerkort for Sjælland.

Stor erfaring

- Det er vigtigt for Svenningsens, at vi har gode forhandlere rundt omkring, så vi kan dække hele Danmark optimalt både med salg og service. Der er ingen tvivl om, at vi har gjort et rigtig godt valg med Skov & Have Sorø. Dels har forretningen en rigtig fin beliggenhed, og dels borger Hans Beck og hans medarbejdere for gedigen erfaring inden for branchen, siger produktchef Martin Hvidesten hos Svenningsens.

Hans Beck har i høj grad bestået disciplinen branchekendskab. Før han 1. februar i fjor overtog maskinhandelen i Sorø, var han ansat som salgskonsulent hos maskinhandler Bay Christensen i Rønnede i fem år. Forud gik seks år hos et andet maskinfirma, Erenfred Pedersens afdeling i Sengeløse.

Foruden indehaver Hans Beck selv, består bemandingen hos Skov & Have Sorø af tre mekanikere på det veludstyrede værksted.

Hans Beck, indehaver af Skov & Have Sorø (til venstre) og salgskonsulent Claus Zutter fra Svenningsens i Kastrup (til højre) flankerer entreprenør Gert Thomsen, som blev en af de første Kubota-kunder hos den nye forhandler i Sorø. Gert Thomsen købte Kubota M9960-traktoren.


Kubota med mere

Skov & Have Sorø har forhandling af flere andre mærker, men den nye aftale med Svenningsens betyder, at Hans Beck får mulighed for at sælge meget mere end Kubota-maskiner.

- Samarbejdet handler primært om Kubota, men samtidig er det en fin tilgang til, at vi også kan hjælpe vore kunder med hele Svenningsens øvrige og meget omfattende produktprogram. Så hvis nogen står og mangler en Bobcat eller en Holder-redskabsbærer, klarer vi også det, fastslår Hans Beck.

Maskinhandleren i Sorø forudser, at ikke mindst anlægsgartnere, boligselskaber og entreprenører vil sætte pris på, at der nu er en Kubota-forhandler i området. En af dem, der har slået til fra start, er entreprenør Gert Thomsen i Fuglebjerg, som driver firmaet TT Maskinudlejning.

Kubota lige rundt om søen

- Det med udlejning hører nu mest fortiden til. I dag handler det hovedsagelig om kloakarbejde. Jeg har meget arbejde med drift for faste kunder – blandt andre Rigshospitalet. Jeg stod og skulle bruge en ny traktor. Og så var det jo nemt, at der nu pludselig lå en Kubota-forhandler lige rundt om Tystrup Sø, forklarer Gert Thomsen.

- I forvejen har jeg flere Kubota-maskiner. Og Hans Beck har tidligere solgt mig en gravemaskine, da han var ansat hos Erenfred Pedersen. Derfor var det oplagt at se på en Kubota-traktor. Det blev så en M9960, som med 100 heste fint klarer at trække min 12 tons jorddumper, siger Gert Thomsen.

Der er blevet Kubota-travlhed i Sorø. Hans Beck overtog Skov & Have Sorø 1. februar 2013. Siden har han øget bemandingen på værkstedet til tre mekanikere og kan nu tillige kalde sig Kubota-forhandler for den danske importør, Svenningsens Maskinforretning. Fra venstre er det Hans Beck, Dennis Boesen, Kevin Degnebolig og Søren Larsen.