Login

Knækstyret redskabsbærer med 60 hk og centerslange til feje-sugeanlæg

Danskproducerede Vitra kan nu levere redskabsbærere med op til 60 hk forberedt for feje-sugeanlæg med centerslange. Der produceres 4 forskellige modeller fra 29 til 60 hk. De kan alle leveres forberedt til producentens eget feje-sugeanlæg med centerslange, så de smidige maskiner kan bruges effektivt hele året.

Centersug er unikt for redskabsbærere i denne størrelse og giver både en væsentligt bedre sugeevne i forhold til sidemonterede sugeslanger og en langt mere kompakt maskine som helhed.
Muligheden for op til 60 hk kombineret med et kompakt og fuldt integreret feje-sugeanlæg med centersug giver helt nye perspektiver for anvendelsen af redskabsbærere med stor motorkraft.
Vitra City 45 Trend og Vitra City 60 Optimizer kan nu både håndtere de store områdeklippere, udføre tung vintertjeneste og med det nye anlæg også arbejde med feje-sugeopgaver.

Vitras feje-sugeanlæg tager udgangspunkt i en hel speciel cyklonteknik, der skaber et enormt undertryk/sugeevne, og samtidig gør det muligt at udføre renholdelsesopgaverne med minimal vandtilsætning lige foran den enkelte børste. Her sprayes vandet ud med op til 10 bars tryk.
Den lille vandmængde giver en række fordele som lavere egenvægt, lavere læsset vægt, lavere afgift til deponi af affaldet og langt bedre hygiejne for chaufføren, når affaldstanken skal tømmes/rengøres. Vitras sugeprincip resulterer i næsten helt tørt affaldsmateriale i modsætning til mange andre anlæg, som ender med at have ”grød” i tanken.
Cyklonteknikken flytter 1,5 – 2 m3 luft pr. sekund, så den suger nemt alt det skidt op, som de 2, 3 eller 4 børster fejer sammen. Tanken rummer 500 l.

Den største Vitra – model VITRA City 2060 Optimizer – er utrolig stærk. Kraftværket i motorrummet leverer 60 hk, som ved hjælp af en ”Power Optimizer”, der leveres af Sauer Danfoss, omsætter kræfterne til jævn kørsel under alle forhold. Det er ligegyldigt, om maskinen skal bruge mange kræfter til en stor græsklipper og sig selv i kuperet terræn, eller om man skal op over en høj kantsten – systemet sikrer, at der altid er et optimalt forhold mellem belastning og fremkørselshastighed.

Sikkerheden er i top

Sikkerheden er en vigtig faktor. VITRA har forsøgt at optimere deres redskabsbærere i alle detaljer ved konstruktionen. Ud over fremragende udsyn, masser af lys og logisk placerede betjeningsgreb har Vitra for eksempel 2 store døre i kabinen. ”Og det er altså en vigtig detalje”, fortæller Tage Storbjerg fra HCP Danmark, der distribuerer VITRA i Norden. ”Når chaufføren arbejder ude på landevejene med feje-sugeanlæg, græsklipning eller f.eks glatførebekæmpelse, kan han altid stige ud til den side, der vender væk fra trafikken. Det betyder rigtig meget for sikkerheden i det daglige arbejde.”

De nye modeller VITRA City 2045 Trend og VITRA City 2060 Optimizer, som kan leveres forberedt for feje-sugeanlæg med centerslange, vises på Have og Landskab i Slagelse, men er allerede nu klar til levering.