Login

Kvalitet skaber stabilitet - ISEKI Japan fejrer 90-års jubilæum

De blå ISEKI plæneklippere, redskabsbærere og kompakttraktorer er kendt over hele verden og har gennem årene optjent et ry som innovative, pålidelige, komfortable og effektive maskiner med uhørt lang levetid.


Daiji ingen mae nej Shoji” – Den, der vil være stor, skal først være lille
Historien om Iseki er frem for alt imponerende. I 1920'erne stod selskabets grundlægger Kunisaburo Iseki overfor et vanskeligt valg – enten at overtage familiens gård og blive bonde eller at realisere sin vision for mekanisering af et landbrug, der på det tidspunkt var domineret af okser og heste som trækkraft i markarbejdet. Han valgte begge dele, og hans vilje og fokus på at udvikle maskiner til modernisering af landbruget resulterede i 1925 i etableringen af et lille firma, der i dag kendes som ISEKI & Co. Ltd., Japan.

Erfaring er den bedste lærer
Produktionen af traktorer tog fart i 1964 efter overtagelse af licenser, dele og værktøjer fra Porsche Diesel i Tyskland. Traktorerne blev solgt i Japan under navnet "ISEKI Standard Star". Med afsæt i denne produktion tog udviklingen af ISEKI´s egen teknik og egne modeller fart og her 90 år efter bondedrengen havde store kvaler om sin fremtid producerer ISEKI kompakttraktorer fra 15 – 129 hk og mange forskellige græsklippere til hele den grønne sektor.

Altid i Top 3 på verdensplan
Her 90 år efter firmaet blev grundlagt, kan man vist roligt slå fast, at ISEKI er blevet stor. Mærket ligger konstant placeret i gruppen af verdens førende producenter og det påstås, at hvis ranglisten blev opgjort efter antal registrerede patenter og innovationer løsninger, så lå ISEKI nummer 1.

Med 7 store produktionsenheder og enten egne salgsrepræsentationer eller distributører i hele verden er omsætningen enorm.

ISEKI og HCP Nordic takker for tilliden med fødselsdagstilbud i hele 2015
De blå Iseki-maskiner er også et velkendt syn i Norden, hvor det er danske HCP Nordic, der varetager distributionen gennem uafhængige forhandlere i Danmark, Sverige og Norge.

”Vi har solgt Iseki kompakttraktorer, plæneklippere og redskabsbærere i Danmark, Norge og Sverige siden 1978, så vi deltager naturligvis i fødselsdagsfesten med flere gode tilbud i løbet af året” fortæller Henning Kristensen, der er ansvarlig for Iseki i HCP Nordic.

Han vil ikke sætte model på forårets fødselsdagstilbud, men vil godt løfte sløret for, at det bliver på 2 plæneklippere, der ligger i hver sin ende af produktsortimentet – og det åbner for mange muligheder, for Isekis produktsortiment er meget bredt.

 

Yderligere oplysninger:
Henning Kristensen
HCP Danmark A/S
Tlf. 7673 1102