17 ledere har gennemført lederuddannelsen
I perioden fra ultimo september til medio december har 17 ledere fra Dansk Maskinhandlerforenings medlemsvirksomheder gennemført den grundlæggende lederuddannelse på Erhvervsskolerne Aars.
Det har været et intenst og komprimeret forløb, der har udfordret deltagerne og givet dem et nyt og bredere fundament, som de efterfølgende skal skabe deres egnen ledelsespraksis ud fra.
Ud over de 17 deltagere fra Dansk Maskinhandlerforenings medlemsvirksomheder, har der også være deltagere fra andre brancher med på forløbet. ”Det giver en anden dynamik, når forskellige brancher er repræsenteret på en kursusforløb som dette” udtaler underviser Lars Kjeldgaard Pedersen fra Erhvervsskolerne Aars og forsætter ”Det bliver tydeligt for alle, at de ledelsesmæssige udfordringer den enkelte ”bokser” med i hverdagen ikke er branchespecifikke, men mere generelle. Når vi sammen kommer til den erkendelse, kan vi tage fat og tale om det der er svært, uden at lade os begrænse af, at det nok er noget der kun gælder for maskinbranchen”.
Der har været et godt klima på holdet og det har bl.a. resulteret i, at forløbet blev afsluttet med en hyggelig middag på Café 89 i Aars, hvor deltagerne fik sagt ordentligt farvel og på gensyn i til hinanden. Der har også været arrangeret to aftner med ishockey i henholdsvis Aalborg og Frederikshavn.
En af deltagerne Anita Klausen fra Johs. Mertz udtaler følgende om sin deltagelse og opfordre kommende deltagere til at indlogere sig på skolen, da fællesskabet om aftenen på skolen også bidrager til det samlede udbytte af kurset.
”Jeg har lært en del nyt om mig selv, og faktisk også mine medarbejdere, selvom de ikke var med.
Uddannelsen giver et godt grundlæggende indblik i, hvorfor vi handler og navigere i hverdagen, som vi gør, og hvad vi evt. kan gøre anderledes for at få en hverdag til at glide bedre.
Det har været meget givende og en øjenåbner på mange punkter. Eksempelvis i en travl hverdag, hvor informationerne flyver omkring os, hvordan vi som ledere sørger for, at have hånd i hanke med alle vores medarbejdere, uden vi tromler hen over dem, glemmer dem, eller får klemt dem, der enten har brug for mere eller mindre tid til en opgave.
Underviseren er utrolig god til at visualisere teorier og videreformidle teknikker, så alle kan forstå det. Her er tid og plads til at spørge, debattere, afprøve metoderne. I tiden imellem de enkelte moduler får man også god mulighed for, at få teorier og praksis til at går op i en højere enhed.
Der er ingen facit på ledelse, men et hav af muligheder for at danne sig sin egen lederstil og forstå, hvorfor vi handler som vi gør, når vi trives eller mistrives.
Jeg mener, om man har 1, 10 eller 100 medarbejdere, er mand eller kvinde, så kan man få rigtigt meget ud af kurset, også selvom man ikke er den store teoretiker eller har stor erfaring med ledelse i forvejen.
Det gælder om at træde ud af æggehviden og ind i blommen og gøre noget ved det, vi kan gøre noget ved – et eksempel på noget simpelt, som et spejlæg, der visuelt kan give et billede af at fjerne fokus fra det vi ikke kan gøre noget ved, til at rykke sammen mod midten og gøre noget ved de ting, vi kan påvirke.
Vi skal huske, at alle skal behandles forskelligt for at blive behandlet ens.
Den grundlæggende lederuddannelse, har for mig været en personlig udviklende rejse, og jeg er kommet ud på den anden side klogere og med et netværk, der er spredt ud over hele landet, både i egen og andre brancher”.
Der er allerede sat datoer på det næste forløb, der starter op sidst i september og slutter medio december 2019.