Login

Maskinleverandørerne sektion 1 - Generalforsamling 2022

Omstillingsparate Maskinleverandører

Fredag holdt Maskinleverandørerne generalforsamling i Odense. 

- Året 2021 blev turbulent og med masser af udfordringer for os Maskinleverandører, indleder formand Klaus Meldgaard sin beretning og fortsætter: Men er der nogen, der er omstillingsparate og gode til at finde løsninger, er det os! 

- I 2021 lukrerede vi på politisk medvind i forhold til de infrastrukturplaner, der blev meldt ud fra den danske regering, krydret med den globale politiske beslutning om mere bæredygtige løsninger med kraftig neddrosling af CO2 udledning, og et stadigt højt aktivitets niveau inden for råstof, nedbrydning miljø og genvindingsindustrien. Mange af vores kunder oplevede i 2021 en meget stor efterspørgsel, og når vores kunder vækster – vækster vi, siger Klaus Meldgaard 

Leveringsudfordringer

- Grundet det høje aktivitetsniveau og eftervirkninger efter Corona-nedlukninger er levering af maskiner og reservedele blevet en udfordring for os i 2021. Dertil er priser på stål m.m. steget og dermed også prisen på vores maskiner. Vores leverandører har endda ændret priser helt op til leveringsdatoen, og det har betydet, at vi, hvis vi ville have maskinerne, måtte betale det, det koster, fortæller Klaus Meldgaard og fortsætter: 

- Vi ville jo meget gerne have de her maskiner, da langt de fleste allerede var solgt. Der lå underskrevne ordrebekræftelser, hvor prisen til vores kunder var aftalt, men vores indkøbspriser ændrede sig. Det har vi jo haft svært ved at fakturere videre til vores kunder, så jeg tænker, der er slugt et par kameler rundt omkring blandt medlemmerne grundet leveringsproblemer og prisstigninger gennem året. 

Stigende efterspørgsel på bæredygtige maskiner

- Vi oplevede også en stigende efterspørgsel efter bæredygtige, grønne maskiner. Specielt de mindre entreprenørmaskiner skal nu også kunne køre på strøm, gerne med en implementeret generator, eller via eksternt strømstik, eller en ”dual power” hybrid løsning, hvor man kan skifte fra klassisk diesel hydraulisk drift til strøm - alt efter behov. Specielt de offentlige byggepladser har i 2021 fået øjnene op for disse grønne løsninger, som til dels er mulige. Men for mange af vores producenter er der stadig et stykke vej. Det skal jo være løsninger, der giver mening, og hvor vi ikke går på kompromis med effektivitet, fleksibilitet, og ikke mindst driftssikkerheden, som er så vigtig for vores kunder. Så det er en enorm udvikling, der er i gang, og enhver maskinproducent med respekt for sig selv er godt klar over, at der ikke er nogen vej udenom. Vi skal følge med og være omstillingsparate! Lige nu er de mindre entreprenørmaskiner et skridt foran, men de større maskiner er på vej, siger Klaus Meldgaard. 

Messesucces

2021 blev også året, hvor vi igen kunne afholde Entreprenør & Håndværk i Herning. Da det ikke var muligt at holde messen til den oprindelige termin i juni måned på grund af Corona, blev E&H flyttet til september og lå sammen med Transportmessen. 

- Der var masser af forventet synergi mellem de to messer og med knap 10.000 besøgende på E&H over de 3 messedage, må man kalde E&H en succes, konstaterer Klaus Meldgaard. 

Næste E&H messe afholdes i 2024. I år ser vi frem mod Agromek i november. Hal C bliver igen fyldt med Maskinleverandører, og vi gentager succesen med live-værksted på vores branchestand.

Her fortæller unge blandt andet om deres uddannelse, og vi inviterer folkeskoleelever ind for at høre om branchen. Som noget helt nyt vil vi afholde Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker på vores stand. Det vil give liv og aktivitet på standen og en fornemmelse af et arbejdende værksted. 

Suppleant valgt til bestyrelsen

I november indtrådte suppleant Robert Kjærgaard fra Stemas i bestyrelsen. Robert Kjærgaard og Jan Dahl fra Wirtgen Danmark var på valg, og begge modtog genvalg. Klaus Meldgaard fortsætter som formand for Maskinleverandørerne sektion 1.

 

Fra venstre ses Jan Dahl, Wirtgen Danmark, bestyrelsesformand Klaus Meldgaard, Meldgaard Handel A/S og Robert Kjærgaard, Stemas A/S. 

For yderligere information kontakt venligst direktør Klaus Nissen på tlf. 2029 5971 eller formand Klaus Meldgaard på 2033 7204.

 

Maskinleverandørerne

Foreningen er opdelt i to selvstændige sektioner – sektion 1 Entreprenørsektionen og sektion 2 Park, vej & anlæg.

Fælles for de to sektioner er, at foreningen samler toneangivende aktører i branchen i et fordelagtigt, fagligt fællesskab, der aktivt bidrager til at fremme interessevaretagelse, rådgivning, information, statistik, uddannelse og netværk. Foreningen ønsker også at definere og kommunikere branchens kvalitetsnormer og etiske standarder.