Login

MILJØMINISTEREN PRØVEKØRTE GRØN TEKNOLOGI HOS SAMSØ GOLF KLUB

Miljøminister Kirsten Brosbøl, prøvekørte en solcelledrevet Jacobsen Eclipse 322 greensklipper med et smil, på sit nylige “fact-finding” besøg hos Samsø Golf Club.

  

I 1997 blev Samsø udnævnt til Danmarks officielle ø for vedvarende energi med forpligtelse til at blive selvforsynende i vedvarende energi og til at skabe et fortræffeligt center for dokumenteret grøn teknologi. Lokalsamfundet på Samsø ejer de 11 landbaserede vindmøller, der producerer mere end rigelig energi til at forsyne hele øens energiforbrug. Øboerne genererer indkomst alt efter hvor mange aktier, de hver især har i vindmøllerne.

    

Golfklubben har også fulgt disse grønne principper, hvor solcellepaneler producerer energi til opladning af deres maskinpark med E-Z-GO golf biler, en jordvarmepumpe producerer energien til klubbens varmesystem og et solcellepanel på deres elektriske Eclipse 322 forøger kvaliteten af banen og driftstimer på deres greensklipper. Greensklipperen blev leveret af Svenningsens Maskinforretning, som er importør af Jacobsen maskinerne i Danmark. Golfklubben er nu også i den afgørende fase til at blive certificeret af golf miljøorganisationen; Golf Environment Organisation (GEO), golfens internationale økostempel for bæredygtighed inden for golf. Ransomes Jacobsen er stiftende partner af GEO.

For yderligere information kontakt venligst:
SVENNINGSENS
Boye Thomsen
Salgschef Golf
Tlf:: 40 30 12 12 
Email: bth@svenningsens.com