Login

Nellemann Gruppen køber aktiemajoriteten i Svenningsens Maskinforretning

Beslutningen om at forene de to gamle, hæderkronede familievirksomheder skal ses i lyset af de store ændringer og den rivende udvikling, som markedet for især landbrugstraktorer i dag er inde i. Kundernes krav og ønsker til købsmåder, fleksibilitet og servicering har ændret sig og nærmer sig mere og mere det, man oplevede i bilbranchen allerede for flere år siden – en trend, man også ser i resten af verden. Det stiller nye og anderledes krav til leverandørerne og lægger op til nogle større enheder, der har de fornødne ressourcer til at imødekomme og håndtere kundernes individuelle behov inden for køb, leje, leasing, deleordninger og eftermarkedsservice. 

Her kompletterer Nellemann og Svenningsens hinanden som to tandhjul. Hvad den ene ikke har, har den anden. Det er den perfekte win-win situation. 

Adm. direktør for Nellemann Gruppens importselskaber, Mogens Lyngsø, ser store muligheder for Svenningsens: 

”Vi er glade for, at det har været muligt at knytte Svenningsens sammen med Nellemann Gruppen. Vi har i mere end 30 år været en markant spiller på det danske traktormarked som importør af John Deere landbrugsmaskiner i perioden 1978 til 2012. Med købet af Svenningsens ser vi en enestående mulighed for at vende stærkt tilbage i branchen. 

Svenningsens har en meget interessant agentur-portefølje med stærke, globale mærker såsom japanske Kubota, amerikanske Bobcat og Textron samt tyske Schmidt, Nido og Holder, der sammen med Svenningsens lange erfaring og gode fodfæste som skandinavisk importør er et rigtigt godt match til vores egne kompetencer inden for import, servicering og mærkerepræsentation i almindelighed. 

Vi ser frem til igen at skulle servicere de professionelle kunder inden for landbruget, såvel som i vej- og parkbranchen, ligesom vi glæder os til at blive en del af Kubota’s meget ambitiøse vækstplan for Europa. Der er ingen tvivl om, at det bliver rigtig spændende!” 

Opkøbet markerer afslutningen på seks generationers eneejerskab af Svenningsens. Familien beholder dog stadig aktier i virksomheden, ligesom Niels Svenningsen vil være til rådighed i en periode. Benny Svenningsen fortsætter som salgsdirektør og glæder sig også over de nye muligheder: 

”Svenningsens blev grundlagt i 1861, så det er naturligvis en stor beslutning efter 156 års ubrudt familieejerskab. Men vi føler os sikre på, at beslutningen er rigtig. Hvis vi fortsat vil være blandt de stærkeste i branchen, er den bedste løsning helt klart at forene Svenningsens’ store produktportefølje, erfaring og praktiske evner med de styrker og ekstra ressourcer, som en langt større virksomhed har til rådighed. Nellemann er det perfekte match – oven i købet også en over 100 år gammel familievirksomhed med de samme, stolte traditioner gennem generationer, som vi selv har. I en alder af 156 år har vi fået en ”storebror”.

Svenningsens lange historie er historien om konstant vækst. Nu er vi glade for, at Nellemann tager over og bringer virksomheden ind i det næste udviklingsstadie. Jeg er sikker på, at vores kunder vil blive glade for den meget større vifte af muligheder, som den nye virksomhed kan tilbyde og – som en af vores vigtigste prioriteringer – at vores medarbejdere over hele Skandinavien vil føle sikkerhed og udviklingsmuligheder i det nye setup.” 

NB! Transaktionen afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse. 

 

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: 

Mogens Lyngsø                      Benny Svenningsen                      Niels Svenningsen 
+45 2125 7688                       +45 2122 4589                              +45 4050 2902
 mly@nellemann.dk              bsv@svenningsens.com               nsv@svenningsens.com

 

På billedet ses fra venstre Niels Svenningsens, Mogens Lyngsø, Jac Nellemann og Benny Svenningsen.