Login

Øget leveringstid på maskiner

Pressemeddelelse fra Maskinleverandørerne

Øget leveringstid på maskiner til entreprenører og det grønne område

En stærkt stigende efterspørgsel i Europa har overhalet fabrikanternes forventninger, og det giver dem problemer med at få væsentlige komponenter til deres produktion. Det rammer den danske forhandling af maskiner til entreprenører samt vej, park og anlæg, konstaterer formændene for Maskinleverandørernes sektioner

 

Der er i den øvrige del af Europa kommet betydelig større fart på afsætningen af entreprenørmaskiner og maskiner til det grønne område, end fabrikanterne havde forventet.
- For os betyder det, at vi ikke kan levere nye maskiner nær så hurtigt, som vi gerne vil, siger Hans Holm, formand for sektion 1 (Entreprenørerne) hos Maskinleverandørerne.
Denne forklaring bakkes op af Niels Kirkegaard, formand for sektion 2 (Park, Vej og Anlæg) hos Maskinleverandørerne.
- Fabrikanterne kan ikke få de nøglekomponenter, de har brug for, i det tempo afsætningen nu er oppe på, fastslår han.
Hverken grossisterne eller fabrikanterne af komponenter har lagre at trække på.
- Krisen og det opsving, vi ser ude i Europa, har ført til, at lagrene er blevet kørt i bund, siger han.

Langsomt marked i Danmark
Markedet for entreprenørmaskiner og maskiner til det grønne område i Danmark er stadig meget langt fra den omsætning, der var i 2007 og starten af 2008.
- Så mange tror, at vi nemt kan levere.
- Men det kan vi desværre ikke, for i det centrale Europa er der meget stor efterspørgsel, som langt overstiger fabrikanternes prognoser, siger Hans Holm.
Det betyder, at hverken underleverandører af komponenter eller fabrikanter kan følge med.
De skal udover vigtige komponenter som dieselmotorer, hydraulikkomponenter, elektronik, gear og andre dele også have kvalificeret mandskab til at lave arbejdet på fabrikkerne.
- Med tilpasningen skete der afskedigelser, som nu betyder, at der mange steder mangler kyndige medarbejdere, konstaterer Niels Kirkegaard.

Tænk på vintertjenesten snart
Ingen ved, om den kommende vinter bliver lige så lang og kold med deraf følgende mængder sne, som vi havde i vinteren 2010-2011.
- Men allerede nu skal man tænke over det nye grej, man eventuelt gerne vil have fat i til vintertjenesten, siger Hans Holm.
Han mener, at det er for sent at bestille nye maskiner i efteråret.
- Til den tid bliver det meget svært at få fat i dem, konstaterer han.


 

 


 

Det går stærkt ude i Europa med at afsætte entreprenørmaskiner, og det giver også længere leveringstider her i Danmark, forklarer Hans Holm, formand for sektion 1 hos Maskinleverandørerne.
Hverken fabrikanter eller grossister har lagre af komponenter at trække på, så det giver problemer i produktionen, som fører til længere leveringstider, siger Niels Kirkegaard, formand for sektion 2 hos Maskinleverandørerne.