Login

Over Storebælt med fire Kubota’er

Anlægsgartnerfirmaet OK Grøn Anlæg rykker ind på Fyn efter gevinst på 3,6 millioner kvadratmeter græs – hver uge

3.600.000 kvadratmeter græs hver uge. Så skal der mere til, end at låne naboens håndskubber. Det var der fuld bevidsthed om hos anlægsgartnerfirmaet OK Grøn Anlæg med hovedkvarter i Borup på Midtsjælland, da virksomheden gik sejrrigt ud af licitationen om pasning af Odense Kommunes boldbaner.

Nu er virksomheden gået over broen til Fyn medbringende fire splinternye Kubota kompakttraktorer, som hver er udstyret med en Ransomes syv-leds cylinderklipper, der klipper i en bredde på op til 4,65 meter.

- Vi har altid holdt os til Sjælland og Lolland Falster både med anlæg og pleje. Men vi har også hele tiden haft en filosofi om, at hvis den rigtige opgave kom, så var vi klar til Fyn. Vi har tidligere budt på opgaver på Fyn, men ikke været heldige. Denne gang lykkedes det altså, og det handler om rigtig meget græs, konstaterer Kim Aaskov, der er afdelingschef for OK Grøn Anlægs vedligeholdsafdeling.

Mandskabsmæssigt var det nemt at indtage Fyn.

- Da det var en kendsgerning, at OK Grøn Anlæg fremover skulle sørge for pasning af de odenseanske boldbaner, fik vi straks 15 ansøgninger fra gode folk. Vi skulle bruge otte i første omgang, fortæller Kim Aaskov.

Maskineriet kørte firmaet til Svenningsens i Kastrup efter, før turen gik til den fynske hovedstad.

De kan selv
- Med pasning af over 300 hektar græs gælder det om at finde de mest optimale maskiner til opgaven. Det har allerede vist sig, at de fire Kubota L5740 med kraftige syv-leds Ransomes cylinderklippere var den rigtige løsning, siger Kim Aaskov.

- Nogle af boldbanerne skal klippes flere gange om ugen. Derfor er det en klar styrke, at vi ikke bruger maskiner, der skal transporteres. Traktorerne med klipperne kan selv køre rundt fra opgave til opgave. Efter klipning af en boldbane, kører traktoren direkte ud på landevejen og videre til den næste. Så vi har haft mulighed for at skrotte lastbiler og trailere og samtidig få brede klippere, forklarer Kim Aaskov.

Hos Svenningsens var salgskonsulent Ingolf Schauer med til at finde udstyret frem.

- Kubota L5740 har en 59 hk dieselmotor og tre gearområder i hydrostaten. Ransomes-klipperne er af typen, som vi betegner Ransomes Hydropower 5/7. Det vil sige, at de kører med fem enheder bag traktoren og to foran. Totalt når de ud på klippebredden 4,65 meter. Når der skiftes arbejdssted, klappes leddene ind til en transportbredde på blot 2,5 meter. Specialopbygning af de 4 Kubota traktorer med klippere er foregået på vores serviceværksted i Skanderborg, fortæller Ingolf Schauer.

I første omgang har OK Grøn Anlægs nye, fynske afdeling lejet sig til hal og mandskabsfaciliteter på et ridecenter i Odense.

Klar til mere på Fyn

- Nu gi’r vi den gas på Fyn. Vi får hurtigt behov for egne lokaler, så vi leder med lys og lygte efter det helt rigtige sted i Odense. Odense Kommune har nogle store udbud til efteråret, og det er klart, at vi vil gå efter mere, når vi nu er på Fyn, siger afdelingschef Kim Aaskov.

Totalt har OK Grøn Anlæg cirka 180 medarbejdere.

- Vi arbejder både med nyanlæg og med pleje og vedligehold. Og vi arbejder naturligvis kraftigt på at videreføre anlægsopgaver til efterfølgende aftaler om vedligehold. Der har været god vækst på begge fronter i år, så fremtiden tegner lys, vurderer Kim Aaskov.

For yderligere info, kontakt venligst
Salgskonsulent Ingolf Schauer
mobil 20 74 68 11
isc@svenningsens.com