Login

Pressemeddelelse: Danmarks sjoveste snerydder

Med en John Deere Gator blev det pludselig meget sjovere at rydde sne på Førslev Gods

På Førslev Gods ved Fuglebjerg på Sydsjælland har mandskabet fået sig en julegave af de sjove. Maskinparken er nemlig blevet fornyet med en John Deere XUV Gator, som skal bruges til en helt særlig opgave.

Driftsleder Henrik Simonsen har nemlig valgt at lade den dieseldrevne firehjulstrækker udstyre med et 180 cm bredt dozerblad. Gatoren skal således bruges til at rydde sne på godsets mange store arealer – og den har allerede været i gang.

”Vi fik Gatoren specificeret og bygget hos Maskincenter Sjælland og vi nåede at få den hjem, mens den første sne stadig dækkede landet,” siger Henrik Simonsen, som således har været rundt på ejendommen og teste den vakse snerydder.

Han kan hæve og sænke dozerbladet elektrisk, og med et snuptag ændres vinklen på bladet, så han selv bestemmer, om sneen skal kastes til højre eller venstre. Desuden kan firehjulstrækket slås til og fra med tryk på en knap – og der er sågar servostyring!

John Deere Gatoren er for længst blevet et uundværligt arbejdsredskab på Førslev Gods. Den nye XUV Gator erstatter nemlig et ældre eksemplar, som flittigt er blevet anvendt til alt fra havearbejde i godsets store park til indsamling af sten på marken, og takket været 12V-stik kan der tilsluttes en elektrisk spreder og udlægges sneglegift. Og når godsets mange udlejningsejendomme skal besigtiges, er det også Gatoren, der agerer transportmiddel. Den er nemlig indregistreret og må køre på offentlig vej.

”Vi finder hele tiden på nye ting, som vi kan bruge den til,” siger Henrik Simonsen.

”Nu er problemet bare, hvem der skal have lov til at køre den. Vi har godt nok aldrig oplevet, at vores folk ligefrem står i kø for at få lov til at rydde sne!”