Login

Så kan sneen bare komme an i Silkeborg og omegn

Motorcentrum A/S i Silkeborg har netop overdraget 11 fabriksnye kompakttraktorer med fuld vinterudrustning til Silkeborg Kommune, Teknisk Service. De blå maskiner skal bruges i vinterberedskabet rundt om i hele kommunen.

11 kompakttraktorer på rad og række og 11 forventningsfulde chauffører er ikke hverdagskost hos Motorcentrum, så det var en særlig dag, da de mange tekniske servicemedarbejdere fik overdraget nøglerne til de maskiner, der de næste 5 måneder skal være med til at holde pladserne rene og ryddede for blade, sne og så videre. Maskinerne hører hjemme under Silkeborg Kommune, Teknisk Service, men bliver udstationeret på skoler, plejehjem, institutioner osv. og skal køres af de lokale pedeller og medarbejdere i teknisk service.


Billedtekst: 11 Iseki med vinterudstyr klar til at blive taget i brug af deres chauffører

Leje frem for eje

Traktorerne er lejet for de 5 vintermåneder og skal derefter retur til Motorcentrum, der ejer maskinerne.

”Det tør vi godt gå ind i”, siger Finn Nielsen fra Motorcentrum, ”for det er fornuftige chauffører, der kender de områder, der skal holdes rene og ryddede for sne”. Han har yderligere søgt at afdække risikoen med en maskinkaskoforsikring.

De 11 ISEKI-kompakttraktorer er af typen TM 3265 med kabine, Nesbo fejekost og valseudlægger til sand og salt. Basistraktoren importeres fra Japan, og kabinen er fra den østrigske kabinespecialist Lugstein. Kosten er fra danske Nesbo og valseudlæggeren er fra Hydromann og ligeledes danskproduceret. Traktorerne er samlet med kabiner, joystickstyring af hydraulik og øvrigt udstyr hos den danske importør HCP Danmark A/S og leveret fiks og færdige til indsats.

Driftsikkerhed på budgettet

Valget stod mellem at købe brugt eller leje nyt, og valget faldt på det sidste. Driftsikkerheden er i top, der er fuldt overblik over driftsbudgettet og de lokale chauffører får den fornødne komfort i vinterkulden.

For Finn Nielsen, der har håndteret sagen for Motorcentrum, har forløbet været lidt af en øjenåbner. ”Da først vi sammen med Silkeborg Kommune, Teknisk Service, fik opstillet fordele og ulemper mellem at købe brugt eller leje nyt og fik regnet på forskellen mellem afskrivningerne og driftsudgifterne på de brugte maskiner versus lejeudgifterne og de minimale driftsudgifter på de nye maskiner, var valget indlysende”.

Som han selv udtrykker det  - ”er det jo aldrig for sent at blive klogere!”

Yderligere information:

Finn Nielsen, Motorcentrum A/S, Stagehøjvej 5, 8600 Silkeborg, Tlf.: 86825433
Henrik Svennild, HCP Nordic A/S, Ansager Landevej 11, 7200 Grindsted. Tlf.: 76731107