Login

Scantruck udvider med Komatsu

Pressemeddelelse:

Scantruck indleder pr. 1. februar 2010 et tæt samarbejde med det japanske selskab Komatsu, der er verdens næststørste producent af maskiner til entreprenørbranchen.  Samarbejdet betyder, at Scantruck bliver officiel importør og forhandler af Komatsu entreprenørmaskiner i Danmark, på Færøerne og i Grønland.

”Som en af de få virksomheder i branchen har Komatsu et fullline-program inden for entreprenørmaskiner. Samarbejdet betyder dermed et skridt op ad stigen for Scantruck, og at vi navnlig bliver stærkere inden for de største dozere og læssemaskiner.  Det ligger fint i tråd med, at vi gennem forhandling af Manitou i forvejen kan tilbyde vores kunder nogle af de bedste teleskoplæsserere på markedet“, siger direktør Bo Sundroos, Scantruck.

Aftalen med Komatsu er kommet istand på baggrund af, at selskabets hidtidige forhandler i Danmark, maskinvirksomheden Komatsu KFD A/S med afdelinger i Vejen og Tune er gået konkurs. Dermed blev omkring 56 medarbejdere fritstillet. Nu er en del af dem ansat i Scantruck.

”De kommende måneder vil vise, hvor mange montører og sælgere, der ønsker at komme med og som vi har mulighed for at ansætte“, siger Bo Sundroos. ”Det er vores overbevisning, at vi under alle omstændigheder fremover vil kunne tilbyde alle Komatsu-kunder den bedste service. Det kan vi i kraft af, at vi har et fintmasket net af sælgere og montører fordelt over hele landet og i kraft af vores værksteder i Jylland og på Sjælland.“

Da Scantruck i forvejen forhandler Manitou, der er kendt for de meget populære teleskoplæssere, lifte og gaffeltruck, Case enteprenørmaskiner, Atlas gummihjulslæssere og valsetog, Mccloskey sorteringsanlæg og Neuson-Ecotec genanvendelsesanlæg, betyder samarbejdet med Komatsu, at virksomheden kan tilbyde sine kunder en stor palet af kvalitetsmaskiner til ethvert formål.

Scantruck, der har hovedsæde i Skive, har i forvejen 100 ansatte.

Fakta om Komatsu

Komatsu blev oprettet i 1917 i den japanske by af samme navn. Virksomheden er verdens næststørste inden for entreprenør- og mineudstyr og den største i det meste af Asien.  Blandt produkterne er gravemaskiner, læssere og dozere, dumpere, rendegravere og knusere i alle størrelser.

 

Billedtekst: Salgschef Henrik Kirketerp-Møller og direktør Bo Sundroos, Scantruck A/S, glæder sig til samarbejdet med Komatsu. (Foto: Gert Laursen)

Yderligere oplysninger:
Direktør Bo Sundroos, Scantruck, , bo@scantruck.dk , tlf. 96 147 101

De bedste hilsner

Jan Kaare, journalist (DJ)