Login

Se Merlos prisvindende system på SIMA 2015

Teleskoplæsserproducenten Merlo Group udstiller på SIMA 2015 i Paris (hal 7) med innovative løsninger fra hele sortimentet, som hæver niveauet for produkternes teknologi og præstation.

Den nye landbrugsserie lanceres med et klokkeklart budskab: sikkerhed, komfort og lavere forbrug – grundlæggende værdier for Merlos produkter – vil ligge den italienske virksomhed endnu mere på sinde i produktionen af fremtidige løfte- og logistikteknologier.Og det er netop på sikkerhedsområdet, at Merlo har fået vigtig anerkendelse fra SIMAs jury: Merlo Transversal Stability System (MTSS) er nomineret til en SIMA International Award.

Sikkerhed har altid været et fundamentalt aspekt i Merlo Group. De eksisterende Merlo-teleskoplæssere er udstyret med MCDC-systemer (Merlo Dynamic Load Control), som er markedets mest avancerede sikkerhedssystem til køretøjer. Systemet inkorporerer også registrering af driftsparametre, automatisk redskabsregistrering, lastvejning og justering af bommens hastighed i forhold til det anvendte udstyr. Derfor er det en løsning, der går langt ud over EN 15000-standarden.

Det nye MTSS-system er fuldt integreret med MCDC-systemet og er et stort skridt fremad for sikkerhed ved betjening af teleskoplæssere. Denne nye Merlo-teknologi overvåger og sikrer køretøjets tværgående stabilitet, hvilket forbedrer sikkerheden i Merlo-teleskoplæssere og tager endnu et skridt fremad i forhold til hovedkonkurrenterne.

Alle andre sikkerhedssystemer på markedet er faktisk kun designet til at sikre langsgående stabilitet. Med det nye MTSS-system vil Merlo Group tilbyde en komplet sikkerhedsløsning via integreret styring af langs- og tværgående stabilitet i teleskoplæsserne.

Kernen i systemet er en elektronisk styreenhed, der kan beregne maskinstabilitetens tærskel ud fra oplysninger indsamlet af

- bommens geometriske system
- lastvejningssystemet
- udstyrsregistreringssystemet
- et langs- og tværgående stabilitetsregistreringssystem.

Afhængigt af bommens geometriske position, den løftede last og det anvendte udstyr informerer systemet føreren om de sikkerhedsmæssige arbejdsgrænser.Ud fra disse oplysninger kan systemet dynamisk beregne de langs- og tværgående driftsbetingelser, som teleskoplæsseren kan arbejde inden for uden at kompromittere stabiliteten.

Merlo på SIMA 2015

Der stilles skarpt på modellerne i de nye modulære serier, Turbo Farmer medium, Turbo Farmer Heavy Duty og Multi Farmer Heavy Duty. Disse udgør flagskibet i Turbofarmer og Multi Farmer serien – maskiner, som er designet til virkelig tunge arbejdsopgaver, med løftekraft op til 5 ton.

De tilbyder toppen af Merlos teknologier inden for:

- Sikkerhed → MCDC redskabsovervågning.
- Komfort  → Cab Suspension CS og som standard den største kabine i sin kategori.
- Reduceret forbrug  → EPD Top som standard.

De nye serier TF 45.11, TF 50.8, MF 40.9 og MF 40.7

Modellerne er meget alsidige med standard løsninger som, mekanisk kraftudtag (540/1000), typegodkendelse som landbrugstraktor med op til 20 tons træk og den nye CVTronic-vario transmission. Turbofarmer Heavy Duty-serien består to modeller, TF 45.11 og TF 50.8. De er udviklet over fire versioner og i stand til at opfylde selv de største krav. Multi Farmer, Heavy Duty-modeller MF 40.7 og MF40.9 er den nye generation af Merlo. Sammenlignet med Turbofarmer-modellerne er de endnu mere alsidige takket være den bagerste trepunkts lift, hvilket betyder, at de kan arbejde med lift ophængt udstyr.

Turbo Farmer medium

Merlo udstiller desuden den nye TF serie. Serien består af de nye modeller TF 38.7, TF 38.10 og TF 42.7, som også er udviklet med fokus på sikkerhed, komfort og forbrug. Hele serien bliver som standard udstyret med MCDC, den største kabine i kategorien og EPD. Dermed er sikkerhed, komfort og effektivitet som standard sikret for alle.

Kabine komfort

Merlo har udviklet markedets største kabine på 1.010 mm hvorfra føreren sikres et 360 grader frit udsyn. Kabinen kan leveres med hydraulisk affjedring som den eneste teleskoplæsser på markedet. Det store luft flow fra kabinens air condition gør at kabinen kan arbejde med overtryk i støvede områder.