Login

Slut med at melde pas over for Kubota-kunder

AB Lauridsen i Rønnede ny forhandler på Sydsjælland for Svenningsens

Maskinfirmaet AB Lauridsen Maskinhandel i Rønnede på det sydlige Sjælland har ofte måttet melde pas over for faste kunder, der har skullet bruge en traktor eller en græsklipper. Nu er det slut med pas-meldingerne. En dugfrisk aftale med Svenningsens Maskinforretning gør AB Lauridsen til full-line Kubota-forhandler med maskiner både til groundcare, M-serien af landbrugstraktorer og entreprenørgrej.

- I forvejen har vi solgt Kubota-minigravere for Løwener, som er importør af Kubotas entreprenørdel. Mange kunder har undret sig over, at vi så ikke også kunne levere en ny Kubota-traktor eller -klipper.  Med aftalen med Svenningsens når vi hele vejen rundt og kan levere hele Kubota-programmet, konstaterer Steffen Højager Hansen.

Erfarne maskinfolk

Han er den ene halvdel af den dynamiske duo bag AB Lauridsen. For godt halvandet år siden etablerede Steffen Højager Hansen firmaet AB Lauridsen sammen med Søren Lauridsen. De to kompagnoner har hver sit firma – AB Maskiner og Lauridsen Maskinhandel. Men de enedes om at forene kræfterne ved at lægge deres agenturer ind i det fælles firma AB Lauridsen Maskinhandel.

Det har givet det ønskede udbytte. Nemlig ekstra power, ikke mindst på salgssiden, hvor de to erfarne maskinhandlere udgør et slagstærkt trekløver med salgskonsulent Poul Kierkegaard.

Billedtekst: Svenningsens og AB Lauridsen Maskinhandel benyttede Roskilde Dyrskue til at besegle den nye aftale. Det skete med maner, da den nye forhandler lige solgte en Kubota-klipper. Forrest er det de to indehavere af AB Lauridsen, Søren Lauridsen og Steffen Højager Hansen. Salgskonsulent Poul Kierkegaard har taget førersædet og flankeres til venstre af Svenningsens produktchef Martin Hvidesten og til højre salgskonsulent Claus Zutter.  

I den nye Kubota-forhandling for Svenningsens tilføres salgsstyrken i Rønnede yderligere kræfter. Salgskonsulent Claus Zutter har hidtil været Svenningsens Kubota-specialist på Sydsjælland, Lolland og Falster. Han fortsætter med at betjene sine faste kunder, men bliver samtidig sparringspartner for AB Lauridsen-folkene.Fint fra start

- Med forhandleraftalen med AB Lauridsen Maskinhandel får vi dækket et hul på Sydsjælland, Lolland og Falster særdeles effektivt. Med ét slag får vi tre erfarne sælgere, foruden vores egen Claus Zutter. Og AB Lauridsen er kommet rigtig fint fra start. Vi lavede aftalen forud for Roskilde Dyrskue, og så benyttede Steffen Højager Hansen lige dyrskuet til at sælge den første Kubota-klipper, fortæller produktchef Martin Hvidesten hos Svenningsens.

Det var en Kubota ZD326, der røg først over disken fra AB Lauridsen. Maskinen er Kubotas nye zeroturn-klipper med 26 hk og 1,5 meter klippebord. Og selv om handelen skete på dyrskuepladsen i Roskilde, var det faktisk en kunde fra AB Lauridsens lokalområde, der købte maskinen.

- Der var tale om en af vores faste kunder, som nu stod og skulle bruge en stor græsklipper. Hvis vi ikke havde fået aftalen med Svenningsens på plads, ville han måske have købt en maskine af et andet mærke. Fremover kan vi udnytte synergieffekten, fordi vi kan levere hele Kubota-sortimentet, siger Steffen Højager Hansen.