Login

Største Kubota på både dansk og norsk

Den slog lige et sving omkring Norge og udstillingen Agroteknikk 2012 i Lillestrøm, inden den rullede ind til dansk præsentation på Agromek 2012 i Herning.  Og dermed kunne Kubotas nyeste og hidtil største traktor, M135GX, gøre sin entré indhyllet i masser af smukke ord fra norsk fagpresse, som stod på spring til at lave en test af den nye japaner.

”Kubota M135GX er enkel, men har meget af det, man forventer på en moderne traktor. Den har sin egen stil og sine egne smarte løsninger. En værdig udfordrer” noterer Odd Ivar Langegard blandt andet i magasinet Norsk Landbruk.

- Traktoren er den største i Kubotas M-serie, som går fra 60 til nu 135 hk. Kubota har lanceret fire nye traktorer, nemlig M8960, M9960, M110GX og altså M135GX. Alle er med ny Euro Stage IIIB-motor og partikelfilter, fortæller produktansvarlig Martin Hvidesten hos Svenningsens Maskinforretning, som er importør og forhandler af Kubota såvel i Danmark som i Norge.

Farvel til Ad-Blue

Det er nemt at forstå, at den store Kubota får flotte test-karakterer. Både motormæssigt, på udstyr og i design tiltrækker den sig opmærksomhed på en række punkter.

Partikelfilteret, som er standard på M-serien, er regenererende. Det sørger altså for løbende at rense sig selv. Og Kubota-konstruktørerne har formået via partikelfilteret at gøre AdBlue overflødig. Det er altså ikke nødvendigt med tilsætning til dieselolien.

- Transmissionen har tre gearområder med hver otte elektronisk styrede geartrin. Dermed har traktoren altså 24 gear i hver retning. Som en del af det nye design har M135GX blandt andet også hydraulisk affjedret foraksel, fortæller Martin Hvidesten.

Lille venderadius

En helt speciel feature, som mangen en traktorfører vil sætte pris på, er Bi-speed, som giver mulighed for en meget lille venderadius. Funktionen, som øger hastigheden på forhjulene, kan slås til og fra ved skarpe vendinger.

- Kabinen er naturligvis rummelig og med store glasflader, som giver et godt udsyn. Betjeningsfunktionerne er samlet i højre side, og en del af dem i armlænet, så fører og funktioner følges ad. Traktoren har i øvrigt indstilleligt rat både i retningen op-ned og frem og tilbage, siger produktansvarlig Martin Hvidesten.

Landbrug og kommuner

Hos Svenningsens både i Danmark, Sverige og i Norge er der store forventninger til den nye, store Kubota. Traktoren vakte berettiget opsigt både på Agroteknikk-messen i Norge og på Agromek i Herning. Den solide motorkraft, enkel betjening og service samt den nye Euro Stage IIIB-motor med partikelfilter og uden behov for Ad-Blue ventes at appellere meget bredt.

- Naturligvis vil Kubota M135GX være særdeles attraktiv både for landbrug og som stor kommunetraktor. Den kan jo for eksempel meget fint køre med en armklipper. Samtidig er den en eminent læssetraktor. Dels har den masser af kræfter til det, og dels er det nemt at følge med i læsningen gennem kabinens soltag. Den kan i øvrigt leveres med Kubotas egen frontlæsser, fortæller Martin Hvidesten hos Svenningsens.