Login

Svenningsens får import af Thaler

Tyske læssemaskiner supplerer Bobcat-programmet og optimerer forhandlernettet

Det tyske topmærke i læssemaskiner Thaler ruller nu ind i det i forvejen store produktprogram hos Svenningsens Maskinforretning. Dermed får en af Danmarks største maskinleverandører en endnu bredere produktpalette til både landbrug, entreprenører, anlægsgartnere, kommuner og industri.

- Vi har søgt efter et top-brand inden for læssemaskiner i mange år. Thaler er blandt Europas tre største producenter af minilæssere med en produktion på omkring 1000 enheder om året. Derfor var det ikke en vanskelig beslutning, da vi fik tilbuddet om importen og forhandlingen i Danmark, fortæller Svenningsens administrerende direktør Benny Svenningsen.

- Thalers fine serie på 12 modeller er et perfekt supplement til Bobcat-programmet, som vi har i forvejen. De kompakte Thaler-læssemaskiner spænder i størrelse fra 1500 til 4000 kilo og løftekapacitet fra 775 til 2400 kilo. Flere af Thalers modeller kan problemfrit håndtere en palle belægningssten. Dermed appellerer de direkte til mange af vore kunder som anlægsgartnere, entreprenører, kirkegårde og kommuner, siger Benny Svenningsen. 

Thaler, Bobcat og Kubota
Svenningsens nye afdelingsleder i Skanderborg-afdelingen, Klaus Holgersen, bliver ”Mr. Thaler” i Danmark. Han bliver produktansvarlig for det nye mærke. Thaler har været repræsenteret i Danmark i en årrække, og der kører i forvejen mange af de tyske maskiner rundt om. Klaus Holgersen er nu på vej landet rundt for at mødes med de eksisterende Thaler-forhandlere.

- Vi regner med, at de alle fortsætter som hidtil. Samtidig ser vi på vores net af Bobcat- og Kubota-forhandlere. Vi vil afsøge mulighederne for at ramme det helt optimale forhandlernet for alle mærker. Synergien betyder, at Svenningsens nuværende forhandlere får mulighed for at få en ny kvalitets-læssemaskine med i produktprogrammet. De nuværende Thaler-forhandlere i Danmark får tillige mulighed for at blive forhandlere af både Kubota- og Bobcat-maskiner, siger direktør Benny Svenningsen. 

Kompakt til landbrug
- Thaler passer perfekt ind i Svenningsens strategi om at øge indsatsen yderligere på maskiner til landbruget. Her startede vi med Bobcat, hvorefter Kubota med M-serien af landbrugstraktorer kom til. Og nu har vi så også serien af Thaler-læssemaskiner. Netop den kompakte konstruktion gør også Thaler-læsserne oplagte til anvendelse af for eksempel pelsavlere. Bredde på ned til blot 92 centimeter gør, at maskinerne kan komme rundt også under snævre forhold, konstaterer produktchef Klaus Holgersen.

- Samtidig vil Thaler øge vore muligheder over for blandt andre boligforeninger, golfbaner, industri og håndværkere, vurderer produktchefen.

Pendulophængt bagaksel
Foruden striben af gummihjulslæssere, består Thaler-programmet også af en nyudviklet teleskoplæsser med løftehøjde op til 4,40 meter.

- Det er unikt for Thaler, at man har konstrueret en maskine med fast knæk og pendulerende bagaksel. Det giver hele maskinen en bedre balance, end vi ellers ser ved knækstyrede minilæssere. Der er mulighed for hydraulisk udtag til alle redskaber. Og foruden Thalers eget store redskabsprogram, kan maskinerne naturligvis forsynes med redskabsfæste, som giver mulighed for også at anvende udstyr af andre fabrikater, siger Klaus Holgersen.

Thaler-fabrikken ligger i Polling ved München i det sydlige Tyskland. Stadig stigende efterspørgsel på læssemaskinerne gjorde det i 2009 nødvendigt at bygge en splinterny fabrik. Med et topmoderne produktionsanlæg har Thaler nu sikret mulighed for at øge produktionen op til 2000 maskiner om året.

Hos Svenningsens er produktchef Klaus Holgersen i øvrigt klar med yderligere information om Thaler. Han har telefon 40 51 87 28. 


Thaler 2748/A har en løftekapacitet på 1400 kg. Dermed er den en særdeles alsidig maskine, som også fint magter opgaven som mini-gummiged.

 


Model 3150/A er i den tunge ende af Thaler-sortimentet. Maskinen løfter tæt på et par tons på gaflerne og er derfor en oplagt mulighed også til masser af opgaver inden for landbruget.

 


De største Thaler-læssere kan også være med, når der kommer en palle fliser eller andet tungt gods på gaflerne. Her er det en 3150/A i aktion.