Login

Svenningsens klipper stort med både tysk og britisk

Store klippere til store arealer fra to producenter

1700 kilometer og Den Engelske Kanal skiller dem. Men i bund og grund vil de det samme: Producere store græsklippere til store arealer. Tysk og britisk forenes nu hos danske Svenningsens Maskinforretning i Kastrup på Amager.

Svenningsens har truffet aftale om import af de britisk producerede Wessex-klippere. I forvejen havde Svenningsens tyske Wiedenmann på importlisten. Og med et helt nyt Wiedenmann-klippebord supplerer de to maskinmærker hinanden på fornemste vis på de store plæner.

- Wiedenmann har et meget tæt samarbejde med Kubota, som vi også er importør af. I fællesskab har Wiedenmann og Kubota nu udviklet det nye klippebord med arbejdsbredde på 230 cm. Det er specielt beregnet til at køre med Kubotas klipper F3680, forklarer salgskoordinator Martin Hvidesten hos Svenningsens.

- Kubota-klipperen med Wiedenmann-klippebordet er udviklet til større arealer. Med de 230 cm klipper den cirka 30 procent mere end Kubota-klipperens originale klippebord, siger Martin Hvidesten.

Op til 6,80 meter

Hvor Wiedenmann slipper, tager de britiske traktormonterede triplex rotorklippere Wessex RMX 560 og RMX 680 over. På begge modeller klipper den bageste af klipperne 240 cm. Med vingerne nede når maskinerne ud på arbejdsbredder på henholdsvis 560 og 680 cm.

- Vi kender jo allerede både Wiedenmann og Kubota, som Svenningsens overtog importen af i 2009. Japanske Kubota producerer både landbrugstraktorer, kompakttraktorer, transportkøretøjer og en bred vifte af græsklippere. Wiedenmann har specialiseret sig i græs med blandt andet dybdeluftere, vertikalskærere, traktormonterede løvblæsere og redskaber til vedligeholdelse af kunstgræs. Og altså også klippeborde til samspil med Kubota, fortæller salgskoordinator Martin Hvidesten.

Til de store arealer

- Vi har store forventninger til det nye samarbejde med britiske Broadwood International, som producerer Wessex-maskinerne. De nye Wessex ProLine RMX rotorklippere er helt ideelle for kommuner, entreprenører og andre, der skal klippe de helt store græsarealer på sportspladser og andre rekreative områder, siger Martin Hvidesten.

Svenningsens aftale om import af de britiske maskiner er ganske ny, selv om Wessex faktisk har været produceret siden 1962. Til gengæld er det gået lynhurtigt for Svenningsens med at få de første Wessex-rotorklippere ud at køre. De første maskiner er solgt både i Danmark og Sverige. I Danmark har både Odsherred Kommune og Københavns Idrætsanlæg købt en RMX 560.

Wessex-klipperne kræver ingen elektronisk hydraulik. De tre klippere-enheder kan styres individuelt, og maskinen kan klippe med en, to eller tre vinger nede. RMX 560 med op til 560 cm klippebredde arbejder perfekt sammen med en traktor med 70-80 hk. Den store RMX 680 klipper sine op ti 680 cm, hvis den får 100 hk foran.