Login

Svenningsens ny Bomford-forhandler

Ny Bomford-strategi springer importør-led over og leverer maskinerne direkte

Svenningsens Maskinforretning er rykket ind som en markant spiller på det danske marked for den britiske maskinproducent Bomford. Fra nytår tog Bomford hul på en ny strategi, så produkterne fremover kommer direkte fra fabrikken i Worcestershire syd for Birmingham og ud til forhandlerne.

- Det giver en nemmere vej både salgs- og servicemæssigt. Bomford står nu stærkere end tidligere, fordi vi springer importøren over og har kontakten direkte mellem fabrikken og forhandleren, forklarer Svend Skov Olesen, der er Bomfords ”mand i Danmark”. Han er den engelske fabriks salgschef for såvel Skandinavien som Tyskland.

Bomford er blandt veteranerne, når det gælder produktion af maskiner til pasning og pleje i det grønne. Virksomheden blev grundlagt i 1904 og har produceret hydrauliske armklippere siden 1966. Maskiner fra Bomford kører i flere end 50 lande verden over.

Vigtig rolle

- Bomford er i gang med at opbygge et nyt forhandlernet. Det kommer til at bestå af nogle af de hidtidige forhandlere, men der kommer altså også nye til. Her får Svenningsens en vigtig rolle, siger Svend Skov Olesen.

Hos Svenningsens ser produktchef Martin Hvidesten store muligheder i samspillet mellem Bomford-grejet og firmaets øvrige produktprogram. Ikke mindst det brede og stadig voksende program af Kubota-traktorer og de velrenommerede redskabsbærere fra tyske Holder.

Den direkte vej

- Vi har tidligere haft et andet produktprogram af armklippere, som Bomford mere end matcher. Og så ser jeg en klar fordel i, at vi får maskinerne direkte fra fabrikken i England og dermed undgår det ekstra led, vi havde i form af en importør tidligere, siger Martin Hvidesten.

Bomford-programmet er særdeles omfattende. Alene serien af klassiske armklippere til kant-, rabat- og hegnsklipning består af 17 modeller fra den lille Micro til den store Eagle med rækkevidde på otte meter. Hertil kommer en serie klippere med slaglehoveder, fingerklippere og grensave.

-Det betyder, at Bomford-programmet passer perfekt til Svenningsens store serie af Kubota-traktorer fra de små kompakttraktorer til de store landbrugstraktorer. Jeg tror, at ikke mindst de større modeller af hækklippere til både front- og bagmontering vil være interessante for såvel kommuner som entreprenører, vurderer Bomfords danske agent, Svend Skov Olesen.

Den danske Bomford-agent Svend Skov Olesen – yderst til venstre - og de britiske armklippere fik en hjertelig velkomst hos Svenningsens. Efter Svend Skov Olesen er det salgskonsulent Lars Pedersen, administrerende direktør Benny Svenningsen, salgskonsulent Børge Grimstrup, produktchef Martin Hvidesten, salgskonsulent Ole Knuth og salgskonsulent Claus Zutter.