Login

Svenningsens og Spearhead på fælles tur i det grønne

Rundt på Sjælland med maskiner og grej til hegn, græsarealer og rabatter

To markante leverandører af maskiner og materiel til både hegnsklipning, slåning af rabatter og klipning af større græsarealer tager på fælles tur Sjælland rundt. Svenningsens i Kastrup pakker den store maskinkuffert og drager på tur i det grønne i godt selskab med GreenTec/Spearhead med dansk hovedkvarter i Kolding. Fem steder rundt om på Sjælland pakker den grønne duo materiellet ud og viser, hvad det kan præstere.

Kubota og Spearhead arbejder godt sammen og danner da også makkerpar, når Svenningsens og GreenTec tager på demo-tur.

- Vi starter vores demo-tur mandag den 28. april i Vordingborg, hvor Vordingborg Kommunes afdeling Trafik & Park lægger arealer til på Mønsvej 130. Tirsdag den 29. april starter vi i Ringsted, hvor demonstrationerne foregår på Bjergbakken. Derefter rykker vi til Brøndby Stadion, hvor vi præsenterer maskinerne ved Brøndby Hallen på Brøndbyvester Boulevard, fortæller produktchef Martin Hvidesten hos Svenningsens.

Demo-turen rundes af med dobbelt-arrangement igen onsdag den 30. april. Først får Birkerød besøg af Svenningsens og Spearhead i Pilegårdsparken på Bregnerødvej. Turen slutter med demo ved Holbæk Stadion ved hovedindgangen på vejen Højen.

De tyske Holder redskabsbærere har været en del af produktsortimentet hos Svenningsens i mange år. En Holder med frontmonteret Spearhead-slagleklipper er med på demo-dagene.

- I fjor lavede vi en tilsvarende tur sammen med GreenTec, som importerer Spearhead-produkterne. Dengang var arrangementerne specielt henvendt til boligselskaber og andre med mindre arealer. Det var en rigtig god tur, og derfor gentager vi nu konceptet, men mere med fokus på materiel til kommuner og entreprenører, siger Martin Hvidesten.

Perfekte makkere

De to virksomheder har sammensat en demo-pakke af maskiner, der spiller perfekt sammen, når store græsarealer, hegn og rabatter skal trimmes optimalt. Svenningsens har import og forhandling af en række af de store maskinmærker inden for græspleje. De udstyres med Spearhead-redskaber fra GreenTec og tillige fra et par af Svenningsens egne klipper-mærker i storformat, tyske Wiedenmann og britiske Wessex.

Demo-turens trækdyr bliver først og fremmest Kubota-traktorer. Det omfattende Kubota-program spænder helt fra 16 til 135 hestekræfter, og traktorer i både mellemstørrelse og fra den store ende af sortimentet kommer med på tur.

Kubotas rotorklippere har det fint med et klippebord fra tyske Wiedenmann.

- Vi monterer en armklipper model Twiga Compact 320 på en Kubota-traktor. Den kan udstyres med et bredt sortiment af redskaber. Vi bruger også en Kubota-traktor sammen med en Trident 4000 slagleklipper med tre sektioner. Med klippebredde på fire meter er der tale om en bugseret klipper til store arealer, fortæller salgschef Kim Brodersen hos GreenTec.

Godt udsyn til bagmonteret klipper

En dansk produceret Twiga Flex-armklipper danner også par med en Kubota-traktor. Her er taget hånd om såvel arbejdsmiljø som komfort for manden i førerhuset. Selv om klipperen bagmonteres på traktoren, kan maskinføreren alligevel holde vågent øje med klipningen. Med arbejdsområde på hele 140 grader arbejder Twiga Flex’en nemlig i realiteten på siden af traktoren lige ud for føreren.

En Kubota-traktor med en Wessex-rotorklipper udgør en dynamisk duo på store græsarealer. De britiske klippere tager for sig i op til hele 6,80 meters arbejdsbredde.

Afhængig af model har Twiga Flex rækkevidde fra 4,8 til 9,3 meter. Der er mulighed for at bredt redskabsprogram som blandt andet slagleklipper, grensav, knuserhoved og fingerklipper.

Tyske Holder-redskabsbærere medvirker blandt andet med en frontmonteret Spearhead-slagleklipper.

Svenningsens nyeste familiemedlem, minilæsserne fra det tyske topmærke Thaler, sørger for power til klipning i de højere luftlag. Besøgende til demo-arrangementerne får lejlighed til at se Thaler med en fingerklipper, som barberer grene op til 2,5 centimeters tykkelse i op til 4,6 meters højde. Og det kan den så i øvrigt gøre både til højre og venstre for maskinen.

Svenningsens nye import, Thaler læssemaskiner fungerer også fint sammen med Spearhead Twiga 120.