Login

Tidligere DBL-Entreprenør deltager får jubilæumslegat

”Det glæder alle i JMM Group, når vores unge mennesker bliver påskønnet for deres flid og deres evner,” siger aftersaleschef hos Johs. Møllers Maskiner A/S Henry Iversen og fortsætter: ” Vi fik dig hertil, da du var 3 år inde i din læretid. Uddannelsen har du taget som EUX og sluttet af med et 12-tal i din svendeprøve - flottere kan det vist ikke blive. Du har også deltaget i Danmarks Bedste Lærling – Entreprenørmaskinmekaniker, hvor du fik en flot 3. plads, selvom du var et år bagud i uddannelsen i forhold til dine konkurrenter. Da du startede hos os, var du en uge her på værkstedet, inden du kom ud at køre med vores fynske montør. Et halvt år inden du var færdigudlært, fik du en spritny servicebil, og den har du kørt i siden – heldigvis for os, for du er en god medarbejder, og gode medarbejdere har JMM Group altid brug for.”

Også formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen havde flotte ord at sige til Jens: ”Vi ved, at du gennem din læretid har udvist stor lærevillighed og stabilitet. De kunder du har med at gøre, er glade for dit arbejde. Du er også en rigtig god kollega, som aldrig siger nej til at hjælpe andre, hvilket betyder at du af og til kommer sent hjem.”

Har altid rent undertøj i bilen

”Man skal nok være lidt af en arbejdsnarkoman for at kunne være her,” starter Jens. ”Hos JMM gør vi en stor dyd ud af, at kunderne skal hurtigt videre. Hvis der er nedbrud, så er det nu og her. Vi får de hjælpemidler, vi skal bruge for at løse problemet i marken, og vi kører ikke hjem, før kunden er kørende igen. Derfor er det også rigtig godt altid at have et par rene underbukser og en t-shirt i bilen og lidt forsyninger i køletasken, da man aldrig ved, om man er nødt til at overnatte et sted. Men det er også noget af det, der gør det rigtig sjovt at være i den her branche,” siger Jens med et stort smil.

Født ind i branchen

”Jeg var kun 3-4 år, da jeg kørte min første gravemaskine. Min far er entreprenørmaskinmekaniker og har sin egen forretning og vores nabo er entreprenør, så interessen har altid været der” siger Jens. ”Jeg kan rigtig godt li al teknikken bagved. Fejlfindingsopgaver er de bedste opgaver, det er altid dejligt at komme ud til noget og få det til at køre, så bliver man da stolt af at have løst opgaven. ”

I forhold til skolen har Jens gjort det godt. Når man ser hans eksamensbevis, er der nærmest kun 10 og 12-taller. ”Jeg har altid været god til matematik og fysik, men på EUX er der jo også en del sprog, og det blev faktisk konstateret under min uddannelse, at jeg er ordblind. Men jeg har arbejdet hårdt, og vi har haft en virkelig god klasse, hvor vi har været gode til at hjælpe hinanden. Vi ser også stadig hinanden i fritiden og tager på ferier og går i byen sammen.”  

Kan ikke blive i servicebilen altid

”For noget tid siden knuste jeg min ankel, og det kan jeg godt mærke stadigvæk. Derfor ved jeg også, at jeg ikke kommer til at lave det her, til jeg skal på pension,” siger Jens og fortsætter: ”Jeg har altid sagt, at jeg gerne vil være værkfører eller leder af en eller anden art. Første skridt er at få en masse erfaring, hvilket jeg er i gang med, og JMM er det helt rigtige sted at få den erfaring. Det hele er rigtig godt her. Du får det ansvar du kan bære og har en værkfører, der står bag dig.”

”Men lige nu er det bare for sjovt til at lade være med at køre som montør, og jeg er bestemt ikke klar til at sidde stille på et kontor,” slutter den 22-årige entreprenørmaskinmekaniker.


Fra venstre ses aftersaleschef hos Johs. Møllers Maskiner A/S Henry Iversen, værkfører Peter Hvejsel, formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen, legatmodtager Jens Bonnerup Melgaard og direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 9 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000 kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf. 2029 5971.


Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.