Login

To nye forhandlere med ét smæk

Fluesæsonen er i gang. Men det er ikke derfor, Svenningsens Maskinforretning får ram på to med ét smæk. Maskinfirmaet med en stribe af de mest markante produktmærker på importlisten har sikret sig to nye forposter ved at lave én aftale.

Svenningsens har netop føjet firmaet Honda Minitraktorgården i Næstved til listen over sjællandske forhandlere. Med i købet følger Bårse Maskinforretning i Præstø, som indehaver Niels Sødergren forklarer som ”vores anden afdeling”.

- I virkeligheden var Bårse Maskinforretning den første, hvorefter Honda Minitraktorgården kom til. Vi har imidlertid valgt at lade Honda Minitraktorgården være vores hovedafdeling på grund af den geografisk fine placering ved Næstved. I det daglige spiller begge afdelinger naturligvis sammen, siger Niels Sødergren.

Både i Næstved og i Præstø har der hidtil stået forskellige andre maskinmærker på den daglige menu. De skiftes nu ud med Kubota, Melex, E-Z-Go/Cushman, Bobcat og Indespension, som Honda Minitraktorgården og Bårse Maskinforretning bliver fuldline-forhandler af.

Niels Sødergren, indehaver af Honda Minitraktorgården (til højre) og salgskonsulent Børge Grimstrup fra Svenningsens i Kastrup (til venstre), med et lille udsnit af det nye produktsortiment.

Kubota en fordel

- De seneste 15 år har vi blandt andet solgt Iseki – og Vitra-traktorer. Og vi har masser af kompakttraktor-kunder, som vi også hjælper med løbende service. Hen ad vejen fik vi imidlertid stadig flere problemer med nogle af produkterne. Og vi er en krævende forhandler, som vil kunne stå 100 procent bag vore produkter.  Derfor ser jeg en klar fordel i, at vore traktorer nu hedder Kubota, siger Niels Sødergren.

- Dels er Kubotas traktorprogram meget bredere, end det, vi har haft hidtil. Nu kan vi tilbyde vore kunder traktorer op til 135 hk. Og dels er der ingen tvivl om, at Kubota-brandet er voldsomt stærkere. Oven i får vi så en række andre gode mærker. Blandt dem Bobcat, som falder på et tørt sted. Det seneste års tid har vi faktisk været på udkig efter det helt rigtige minigraver-mærke. Det får vi nu, konstaterer Niels Sødergren.

Det er 20 år siden, Niels Sødergren etablerede sig med egen virksomhed. Han er udlært landbrugsmaskinmekaniker, men som 23-årig satte han foden under eget bord med Bårse Maskinforretning.

Ny sælger på vej

- Siden gik det slag i salg. Jeg blev forhandler af det ene mærke, og så det andet. På samme måde gik det medarbejdere, som jeg i dag har 11 af.  Vi har fire udkørende servicevogne, som er stationeret forskellige steder i vores område. Med den nye forhandling for Svenningsens er vi klar til at ansætte yderligere en sælger, som blandt andet skal tage sig af Lolland og Falster, siger Niels Sødergren.

For 15 år siden valgte Niels Sødergren landbrugsmaskinerne fra for at koncentrere indsatsen helt og holdent om maskiner til have, vej og park.

- Vi véd jo godt, hvordan det går, hvis en kæmpe mejetærsker pludselig får behov for service. Så ryger boligselskabet og anlægsgartneren bag i køen. Vi vælger at prioritere vore grønne kunder og lade andre om landbruget. Så for os handler det om kommuner, kirkegårde, boligselskaber, anlægsgartnere, entreprenører og private kunder, siger Niels Sødergren.

Store forventninger

- Honda Minitraktorgården og Bårse Maskinforretning harmonerer rigtig fint med vores eksisterende forhandlernet. Minitraktorgården har godt fat i både boligselskaber og entreprenører fra Køge og ned sydover. Derfor har vi også store forventninger til det nye samarbejde, siger produktchef Martin Hvidesten hos Svenningsens.

- I det daglige bliver salgskonsulent Børge Grimstrup bindeled mellem Svenningsens-hovedkvarteret i Kastrup og den nye dobbelt-forhandler i Næstved og Præstø. Han bor selv sydpå, så der er i bogstavelig forstand hjælp lige om hjørnet, hvis Niels Sødergren og hans folk får behov, siger Martin Hvidesten.

Honda Minitraktorgården og Bårse Maskinforretning kommer til at operere i et geografisk ganske stort område for Svenningsens. Nemlig Syd-, Midt- og Vestsjælland samt Lolland, Falster og Møn.

Indehaver og medarbejdere er glade for de nye produkter.