Login

Velplejede græsplæner så langt øjet rækker

Iseki lancerer nu en storebror til de velkendte baghjulsstyrede plæneklippere i SF-serien. Den nye model har en enorm kapacitet, når den med 152 cm klippebord, voldsomme centrale sug og 1.300 l opsamlertank tager fat på de store plæner – også når græsset er vådt.

Iseki SF 450 lever til fulde op til betegnelsen ”professionel”. Kraftværket er en 4-cylindret dieselmotor med 55 hk, som omsætter kræfterne til effektfuld 4-hjulstræk via 1 oliepumpe med 51 l/min og 4 fuldhydrauliske hjulmotorer og forsyner såvel klippebord som opsamler-turbinen med så meget power, at chaufføren aldrig får på fornemmelsen, at han er ved at kvæle maskinen, selvom græsset måske ikke er helt tørt, når det skal slås. Når forholdene er mindre krævende kan chaufføren vælge at køre i ECO-mode og spare brændstof. Også under transport mellem arbejdsstederne får chaufføren glæde af den kraftige motor, når han med op til 22 km/t kører videre til den næste opgave.

Stor kapacitet

Klippebordet er Isekis eget Power-Cut klippebord, der udover at være utrolig robust også tillader et stort luftindtag, så opsamlingen bliver helt perfekt. Det opererer via 2 store dobbeltknive med et betydeligt overlap, som sørger for, at der ikke er irriterende striber på plænen, når arbejdet er færdigt. Hvis man ikke ønsker at opsamle græsset, kan klippebordet leveres med Mulching-kit.I Tyskland har man gennemført nogle praktiske test af klipperen og fundet ud af at i ”normalt”, tørt græs opnås et perfekt klipperesultat med en arbejdshastighed på helt op til 9,6 km/t.

Når Iseki påstår, at deres opsamler har en af markedets højeste kapaciteter, så er der noget om snakken. En stor sugeturbine med 2 hastigheder sørger for, at ALT afklippet græs, blade, småkviste osv. suges op. Adgangsvejen/sugeslangen mellem klippebord og den store 1.300 l tank sidder centralt under maskinen. Den er hele 22 cm i diameter, kort og uden unødvendige knæk og bøjninger. Det forhindrer driftsstop som følge af tilstopninger og er en af forklaringerne på den store kapacitet, selvom græsset er vådt. Den store opsamlertank kan højtippes og læsse af i 210 cm’s højde.

Komfortabel hele dagen

Når professionelle maskiner arbejder hele dagen, kræver det ikke blot noget af teknikken. Komforten skal også være i orden for, at chaufføren kan holde til belastningen. Iseki SF 450 er meget brugervenlig med tydelig instrumentering, logisk placerede kontakter og ergonomisk optimale betjeningshåndtag og pedaler. Når chaufføren sidder i sit komfortable sæde bruges venstre fod til at betjene bremse, differentialespærre og tempomat, mens højre fod bruges til at styre frem eller tilbagekørslen.

Klar til levering

Iseki importeres af HCP Nordic og sælges gennem et landsdækkende net af forhandlere. Chefen for importørens Park-team, Martin Hansen fortæller at man har maskinerne hjemme og klar til levering, så kunder med store græsarealer og krav til suveræn klippe-finish kan hurtigt blive godt kørende.

Yderligere oplysninger: Martin Hansen, HCP Nordic tlf.: 76 73 11 17